Verleng uw rijbewijs makkelijk en snel online

Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u uw rijbewijs ook online verlengen of uitbreiden via de website van de RDW. Al na 2 werkdagen kunt u uw vernieuwde rijbewijs ophalen bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis van Putten. Hieronder leest u hoe dit werkt.

  1. Laat een nieuwe pasfoto maken bij een erkende fotograaf of goedgekeurde fotocabine. Dit kan in het gemeentehuis, want daar staat een door de RDW goedgekeurde fotocabine. U hoeft geen afspraak te maken om hiervan gebruik te maken. Een overzicht van erkende fotografen en andere goedgekeurde fotocabines vindt u met de locatiewijzer op www.rdw.nl.
  2. De fotograaf of fotocabine verstuurt uw pasfoto beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail van de RDW. Daarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd.
  3. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check uw rijbewijs aanvragen via de knop ‘Rijbewijs aanvragen’ op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.
  4. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee. Dat levert u in.

Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Kom dan langs bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Online kunt u uw rijbewijs namelijk alleen verlengen of uitbreiden.

Meer informatie

www.putten.nl/rijbewijs

www.rdw.nl