Vraag op tijd uw reisdocument aan bij de Servicebalie

Gaat u op reis? Vraag op tijd een reisdocument aan. U kunt een document eerder aanvragen dan vlak voor de verloopdatum. Een aanvraag voor een paspoort of identiteitskaart doet u bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen.

Vanaf veertien jaar moet iedereen zich kunnen identificeren. Tot de leeftijd van twaalf jaar is toestemming nodig van beide ouders/ gezaghouders voor een aanvraag van een identiteitskaart. Voor het aanvragen van een paspoort geldt dit tot een leeftijd van achttien jaar.

Pasfoto

Er is één pasfoto in kleur nodig die voldoet aan de wettelijke eisen. In het gemeentehuis kunt u pasfoto’s maken. Dit kan ook bij een erkende fotograaf.

Vijf werkdagen

Het reisdocument moet u bij de aanvraag betalen. Na vijf werkdagen ligt het document voor u klaar bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis.

Openingstijden Servicebalie

• Maandag tot woensdag 08.30 tot 17.00 uur