Wethouder Van den Hoorn kreeg warm welkom bij iftar-maaltijd

Op zaterdagavond 16 maart was Verenigingsgebouw Huinen gevuld met ongeveer 70 mensen. De tafels stonden vol met eten, kinderen waren met elkaar aan het spelen en er hing een gezellige sfeer. Zeven Turkse gezinnen kwamen bij elkaar om samen een iftar-maaltijd te houden. Iftar is de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan. De Turkse gezinnen hadden veel mensen uitgenodigd. Zo was ook wethouder Van den Hoorn met zijn gezin uitgenodigd en werden zij gastvrij ontvangen.

Vriendschap

Robert Elsenaar, die de Turkse gezinnen hielp om een locatie uit te zoeken, vertelt dat de Turkse gezinnen elkaar hebben ontmoet bij het Taalhuis in de bibliotheek. Robert: “In de bibliotheek kwamen een aantal Turkse vrouwen bij elkaar om de Nederlandse taal beter te leren. Vanaf die tijd zijn ze vriendinnen geworden. Elis, Fatma, Firdevs, Gülüzar en Hediye organiseerden de maaltijd, waarbij iedereen die wilde komen welkom was. Tijdens ramadan is delen met andere mensen erg belangrijk. ”

Tolerantie

Hakan, één van de Turkse personen, laat weten dat hij erg dankbaar is voor de manier waarop zijn gezin is opgenomen in Putten: “De inwoners van Putten zijn sinds onze aankomst zeer behulpzaam en gastvrij geweest. Wij geloven dat we snel integreren in de maatschappij. Deze iftar-maaltijd is onze dank aan de tolerante Puttenaren en de burgemeester. Wij zouden dit graag vaker organiseren."

Bijzondere ervaring

Wethouder Van den Hoorn vond het een bijzondere ervaring om met zijn gezin bij de maaltijd te zijn. Van den Hoorn: “Het was bijzonder om samen met mijn gezin aanwezig te zijn bij de iftar-maaltijd. Het is mooi om te zien hoe deze gezinnen hun dankbaarheid willen tonen aan Puttenaren, buren, collega’s en de Gemeente Putten. Ooit hebben deze gezinnen hun thuis moeten ontvluchten, niet wetende waar de weg naar toe zou leiden. Uiteindelijk werd dit Putten. Hier hebben zij in eerste instantie hun huis gevonden, maar ik heb kunnen zien, horen en voelen dat hun huis ook een thuis geworden is.”