Winnaar Fotowedstrijd Putten: Annet Kroes

Van eind september tot en eind oktober konden inwoners, recreanten en toeristen hun mooiste foto’s sturen naar de gemeente. Denk aan foto’s van evenementen, recreatie- en sportactiviteiten en kenmerkende plekken in Putten.

Uit de tientallen reacties hebben wij een winnaar gekozen: Annet Kroes (49 jaar). Zij stuurde een foto in van haar hond Vriend op de nieuwe rotonde bij de Garderenseweg. Annet heeft een cadeaubon van € 100,00 ontvangen die ze kan uitgeven aan haar hobby: foto’s maken.  

Gefeliciteerd! Kunt u meer vertellen over de foto?

“Op de foto zie je mijn hond. Hij is een labradoodle van 5 jaar oud en heet Vriend. Ik neem hem altijd mee. Zowel in Nederland als naar het buitenland. Hij voelt echt als ons kind.”

Wij zagen net een fotorek in de gang. Hoeveel foto’s zijn dit ongeveer?

“Nou, dit zijn wel meer dan 100 foto’s van Vriend”, zegt Annet lachend. “Ik vraag vaak aan onbekende mensen of Vriend op de foto mag in hun voertuig of op een unieke plek. Zo heeft onze hond al een keer in een Porsche en in een wegenwachtauto gezeten. Maar ook in een boomhut, een boot en achter de piano. Vriend is dus totaal niet bang.”

Waarom bent u graag bezig met fotografie?

“Mijn moeder maakte altijd al foto’s. Deze hobby heb ik van haar overgenomen. Zo maak ik ook graag fotoboeken. Denk hierbij aan een digitaal plakboek, met teksten en knipsels. Maar het liefst maak ik fotoboeken op thema. Onze hond gebruik ik dan ook vaak als fotomodel zoals je kan zien in de fotoboeken. Mijn camera heb ik niet altijd bij mij, maar mijn mobiel wel. Hier maak ik dan ook veel gebruik van!”