Duurzaamheidslening

Het fonds voor duurzaamheidsleningen is sinds 1 april 2020 weer open. Er is voor het jaar 2020 een budget van € 1.000.000,00 beschikbaar.

Duurzaamheidslening online aanvragen via DigiD

Waarom de lening?

Er zijn verschillende redenen om uw woning te verduurzamen. Een daarvan is dat het vaak meer comfort oplevert bijvoorbeeld door isolatie van vloeren of ramen. Daarnaast levert een duurzame investering een lagere energierekening op en dat scheelt weer in de portemonnee.

Voor wie is de lening?

U kunt de lening aanvragen als u onder een van de volgende categorieën behoort:

  • Woningeigenaar: U bent de eigenaar van de woning
  • Huurder: U heeft toestemming van de woningeigenaar of woningstichting om een duurzaamheidslening aan te gaan.

Aanvullende voorwaarden zijn dat u meerderjarig en verblijfsgerechtigd bent in Nederland. De aanvrager mag niet ouder zijn dan 75 jaar. In geval er sprake is van twee aanvragers wordt alleen het inkomen van de aanvragen die jonger is dan 76 jaar meegenomen in de financieringsaanvraag.

Waarvoor kunt u de lening aanvragen?

De lening kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen in het gebouw. Denk daarbij bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen of warmtepompen. De lening is bedoeld voor duurzaamheidsmaatregelen die nog uitgevoerd moeten worden. U kunt geen lening aanvragen voor maatregelen die al uitgevoerd zijn. Of als u in de afgelopen 3 jaar al een duurzaamheidslening toegewezen heeft gekregen.

Hoe ziet de lening eruit?

U gaat een annuïtaire lening van 10 of 15 jaar aan met een vast rentepercentage. Het actuele rentepercentage vindt u op www.svn.nl. Het minimale leenbedrag is in alle gevallen € 2.500,00. Voor bewoners geldt dat voor één maatregel maximaal € 10.000,00 geleend kan worden en bij meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van € 25.000,00. Tussentijds of eerder aflossen is altijd boetevrij toegestaan.

Energieloket

Gemeente Putten heeft een eigen energieloket: https://veluweduurzaam.nl/gemeente/putten . Het energieloket is een website die speciaal ontworpen is voor bewoners in de gemeente Putten. Op de website vindt u actuele informatie over verschillende duurzame maatregelen. Ook staan er voorbeeldwoningen en een overzicht van aanbieders van duurzame maatregelen.

Liever niet online invullen?

Wilt u het aanvraagformulier liever niet online invullen, dan kunt u het formulier 'Aanvraag duurzaamheidslening (PDF, 249kB)’ downloaden, uitprinten, invullen en opsturen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lening of het aanvragen van de lening kunt u contact via telefoonnummer (0341) 359 785.

Bijlagen