Aanvraag Wmo

De Wmo is een wet op het gebied van welzijn en zorg. Een belangrijk doel van de Wmo is meedoen. Dat betekent dat iedereen, van elke leeftijd, gehandicapten en niet-gehandicapten, met en zonder problemen, volwaardig mee kan doen in de samenleving.

Het uitgangspunt van de Wmo is dat iedereen in eerste instantie zelf op zoek gaat naar mogelijkheden om zelfstandig te functioneren. Als dat niet mogelijk is, dan kan de gemeente beoordelen of er ondersteuning mogelijk is. U kunt u melden bij de gemeente door één van de onderstaande formulieren in te vullen en in te leveren.

Melding

U kunt u melden bij de gemeente door onderstaand formulier in te vullen en in te leveren. De gemeente zal vervolgens contact met u opnemen om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak zal uw melding met u doorgenomen worden. Dan zal u ook uitgelegd worden hoe de verdere procedure gaat verlopen.

Formulier melding Wmo downloaden (PDF)

Verkorte aanvraag

Hebt u al een voorziening maar wilt u hier een aanpassing op laten doen? Dan kunt u direct het verkorte aanvraagformulier invullen. Er zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen om het formulier met u door te nemen.

Formulier verkorte aanvraag Wmo downloaden (PDF)

Wijziging doorgeven

Wilt u overstappen naar een andere zorgaanbieder of gaat u verhuizen? Dan kunt u gebruik maken van het wijzigingsformulier. Ook wanneer u wilt overstappen naar een persoonsgebonden budget of naar zorg in natura kunt u dit formulier invullen.

Formulier wijziging Wmo downloaden (PDF)

Niet tevreden?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Bent u niet tevreden over onze hulp of die van een gecontracteerde uitvoerder? Laat ons dat dan weten.

Online meldingsformulier

Meer informatie

 Folder Uitvoering Jeugd, zorg en werk – Bent u niet tevreden, laat het ons weten! (PDF, 1,25MB)