Nederlands identiteitskaart

Met de Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) kunt u u identificeren en reizen. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig als ze naar het buitenland reizen. Aanvragen van een Nederlandse identiteitskaart moet u zelf doen.

Afspraak maken voor het aanvragen van een Nederlandse identiteitskaart

Kosten

  • Nederlandse identiteitskaart (18 jaar en ouder) - € 67,55
  • Nederlandse identiteitskaart (jonger dan 18 jaar) - € 36,45
  • Extra kosten bij een spoedaanvraag € 50,90

Termijn

Na 5 werkdagen kunt u de Nederlandse identiteitskaart ophalen. Als u 18 jaar of ouder bent, is uw identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is de identiteitskaart 5 jaar geldig.

Meenemen

  • De huidige reisdocument(en), zowel geldig als niet meer geldig.
  • Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag. 

Bij het aanvragen van een Nederlandse identiteitskaart voor een kind moet het kind (ook als het om een baby gaat) zelf aanwezig zijn. Daarnaast neemt u mee:

Meer informatie over reizen met kinderen via u op de website van de Rijksoverheid en op de website van Defensie.

Spoedaanvraag

Hebt u met spoed een Nederlandse identiteitskaart nodig? Op maandag t/m vrijdag kunt u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doen. De Nederlandse identiteitskaart ligt dan meestal de volgende werkdag na 10.30 uur klaar.

Let op

Uw nieuwe identiteitskaart heeft vanaf 4 januari 2021 een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gastvrouw in het gemeentehuis, ontvangt u daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.

Contactgegevens

T (0341) 359 611