Rijbewijs

Voor het besturen van o.a. een auto, vrachtwagen, brommer of trekker hebt u een rijbewijs nodig. U vraagt uw rijbewijs aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Aanvragen van een rijbewijs moet u zelf doen. U vraagt uw rijbewijs aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs bij de Ontvangstbalie afhalen. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee.

Openingstijden Servicebalie

Online verlengen

Staat u ingeschreven in de gemeente Putten en heeft u een Nederlands rijbewijs? Dan kunt u ook online de verlenging of categorie-uitbreiding van uw rijbewijs aanvragen via de website van de RDW. Na 2 werkdagen kunt u het rijbewijs bij de Ontvangstbalie afhalen. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee.

Rijbewijs (verlenging of uitbreiding) online aanvragen

Kosten

  • Rijbewijs - € 44,65
  • Spoedaanvraag - € 78,75

Meenemen

  • Het rijbewijs dat u nu heeft.
  • Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen, die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag.
  • Een pasfoto maken kan in het gemeentehuis, daar staat een goedgekeurde fotocabine.

Pasfoto maken in het gemeentehuis

  • Een geldig identiteitsbewijs als er geen rijbewijs is.

Spoedaanvraag

Hebt u met spoed een rijbewijs nodig? Op maandag t/m vrijdag kunt u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doen. Het rijbewijs ligt dan meestal de volgende werkdag na 10.30 uur klaar.

Termijn

Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs afhalen. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee.

Een rijbewijs is 10 jaar geldig. Een categorie C (vrachtwagen) of D (bus) rijbewijs is 5 jaar geldig. Bent u ouder dan 75 jaar of heeft u een medische indicatie? Het rijbewijs kan korter geldig zijn, maar met een maximum van 5 jaar.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan kunt u de vermissing online registreren.

Vermissing Rijbewijs doorgeven aan de RDW via DigiD

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dat moet u bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen. U kunt bij de Servicebalie direct een nieuw rijbewijs aanvragen. Vermissing van een rijbewijs kunt u ook online melden via www.rdw.nl u heeft hier wel DigiD voor nodig.

Meer over rijbewijzen

Contactgegevens

T (0341) 359 611