Rijbewijs

Voor het besturen van o.a. een auto, vrachtwagen, brommer of trekker hebt u een rijbewijs nodig. Bent u geslaagd voor een rijexamen of moet uw rijbewijs worden verlengd? Dan vraagt u bij de gemeente waar u staat ingeschreven uw rijbewijs aan. Aanvragen of verlengen van een rijbewijs moet u zelf doen.

U vraagt uw Rijbewijs aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig.

Openingstijden gemeentehuis

Kosten

  • Rijbewijs - € 41,60
  • Spoedaanvraag - € 34,10 extra kosten.

Meenemen

  • Het rijbewijs dat u nu heeft.
  • Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen, die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag.
  • Een geldig identiteitsbewijs als er geen rijbewijs is.

Spoedaanvraag

Hebt u met spoed een rijbewijs nodig? Op maandag t/m vrijdag kunt u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doen. Het rijbewijs ligt dan meestal de volgende werkdag na 10.30 uur klaar.

Termijn

Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs afhalen. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee.

Een rijbewijs is 10 jaar geldig. Een categorie C (vrachtwagen) of D (bus) rijbewijs is 5 jaar geldig. Bent u ouder dan 75 jaar of heeft u een medische indicatie? Het rijbewijs kan korter geldig zijn, maar met een maximum van 5 jaar.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dat moet u bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen. U kunt direct een rijbewijs aanvragen. Vermissing van een rijbewijs kunt u ook online melden via www.rdw.nl U heeft hier wel DigiD voor nodig.

Meer over rijbewijzen

Contactgegevens

T (0341) 359 611