Kiefveldersteeg

Aanleg fietspad Kiefveldersteeg - Mariahoeve

De afgelopen jaren hebben wij diverse maatregelen genomen om de verkeersveiligheid in het gebied Steenenkamer te verbeteren en wegen op te knappen. Tijdens de reconstructie van de Kiefveldersteeg in 2020 was het nog niet mogelijk om het gewenste fietspad tussen de Vanenburgerallee en de Mariahoeve aan te leggen. Nu wij eindelijk de benodigde grond in eigendom hebben, gaan we alsnog dit fietspad aanleggen.

Wat gaat er gebeuren?

We leggen een betonnen fietspad aan langs de Kiefveldersteeg, vanaf de Vanenburgerallee tot aan het verkeersplateau ter hoogte van de Mariahoeve. Het fietspad krijgt een breedte van 2.80 meter. Tussen de rijbaan en het fietspad komt een 2.50 meter brede berm. De aanwezige sloot maken we dicht. Aan de zuidkant van het nieuwe fietspad graven we een nieuwe sloot.

Tekening aanleg fietspad Kiefveldersteeg - Mariahoeve

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

Aannemer Schagen Infra start op 27 mei 2024 met de werkzaamheden. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren zijn we genoodzaakt de Kiefveldersteeg tussen de Vanenburgerallee en de Mariahoeve tijdelijk af te sluiten voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers. Deze afsluiting geldt voor de periode van 27 mei tot en met 14 juni 2024. Het (doorgaande) verkeer leiden we om via de Vanenburgallee, Zuiderzeestraatweg en Waterweg.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met K. Wijma,afdeling Ruimte.

T (0341) 359 772

E kwijma@putten.nl

Heeft u vragen over de uitvoering, planning of bereikbaarheid? Dan kunt u contact opnemen met H. Huisman, projectleider van Schagen Infra.

T (038) 477 1741