Krachtighuizerweg (tussen de Calcariaweg en Oude Prinsenweg)

De Krachtighuizerweg (deel Calcariaweg – Oude Prinsenweg) is toe aan onderhoud. De afgelopen jaren is de wijk Sprielderhout ontwikkeld, waardoor nu langs de hele Krachtighuizerweg een vrij liggende fietsverbinding ligt. De aanwezige rode suggestiestroken op de Krachtighuizerweg zijn daardoor overbodig geworden. Verder is de voorrangssituatie bij de T-kruising met de Sprielderweg nu niet duidelijk en laat de inrichting van de entree van de bebouwde kom te wensen over. Dit gaan wij verbeteren. In deze brief informeren wij u over de werkzaamheden, de planning en de bereikbaarheid.

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

Aannemer KWS voert de werkzaamheden uit in 2 fasen.

Fase 1

De eerste fase is van 10 juni tot en met 21 juni 2024. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de vrij liggende fietsverbinding en krijgen een eigen omleiding. Het doorgaande autoverkeer leiden we om via de Voorthuizerstraat.

Tijdens de werkzaamheden is uw woning wel bereikbaar, maar mogelijk via een kleine omweg. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden.

Fase 2

De tweede fase is van 8 juli tot en met 31 juli 2024. Tijdens deze fase worden de rode stroken van de weg gehaald en krijgt de weg een onderhoudsbeurt.

Wat gaat er gebeuren?

We onderhouden de hele rijbaan. De rode suggestiestroken komen niet meer terug. De T-kruising met de Sprielderweg veranderen we van asfalt naar betonstraatstenen, om zo de gelijkwaardigheid duidelijker te maken. De bebouwde komgrens wordt herkenbaarder door het plaatsen van bebouwde kom portalen en het versmallen van de rijbaan. De vrij liggende fietsverbinding maken we toegankelijker door het verbeteren van de fietsdoorsteek naar Sprielderhout en aanleggen van extra fietsdoorsteken naar de woningen aan de Krachtighuizerweg.

Tekening werkzaamheden Krachtighuizerweg

Vragen

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met J. Kievitsbosch van de gemeente Putten.

T 06 828 90 873

Heeft u vragen over de uitvoering, planning of bereikbaarheid? Dan kunt u contact opnemen met W. ter Haar van KWS.

T 06 502 26 329

Met de app van KWS op de hoogte blijven

Volg de stappen:

  1. Op de website van KWS kunt u de app downloaden.
  2. Installeer de 'KWS' app op uw telefoon.
  3. Zoek op: Slijtlagen Putten 2024.
  4. Klik op: volgen.
  5. Klik uw relatie met het project aan.