Carbidschieten

Alleen op oudejaarsdag van 12.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur is carbidschieten zonder toestemming van de gemeente toegestaan met bussen van maximaal 1 liter. Hiermee wil de gemeente kinderen een alternatief bieden voor vuurwerk. Er kan toestemming worden gevraagd voor carbidschieten op oudejaarsdag van 12.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur met melkbussen en/of dergelijke installaties met een maximale inhoud van 50 liter. Er mag alleen gebruik worden gemaakt van acetyleengas, afkomstig van een mengsel van carbid (calciumacetylide) met water. 

>> Carbidschieten tijdens jaarwisseling online melden

Voorwaarden

  • De plaats waar geschoten wordt is gelegen: op eigen terrein; buiten de bebouwde kom; op een afstand van ten minste 75 meter van woonbebouwing; op een afstand van ten minste 300 meter van gezondheidsinrichtingen en op een afstand van ten minste 300 meter van in gebruik zijnde voorzieningen voor het houden van dieren.
  • Er wordt geschoten in een richting die tegengesteld is aan de richting waarin de dichtstbijzijnde woonbebouwing is gelegen.
  • Het vrije schootsveld is minimaal 75 meter en binnen het vrijeschoosveld liggen geen verharde openbare wegen of paden.

Personen die zonder toestemming carbidschieten, ontvangen daarvoor een proces-verbaal. 

Aanvraag

Inwoners die carbid willen schieten, kunnen dit tot uiterlijk 21 december melden.

Liever niet online invullen?

Wilt u het formulier liever niet online invullen, dan kunt u het formulier ‘Carbidschieten tijdens jaarwisseling – melding (PDF, 150kB)' downloaden, uitprinten en invullen.

Contactgegevens

(0341) 359 665