Starterslening koopwoning

Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt. Om hen een steuntje in de rug te geven, zet gemeente Putten, in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), de Starterslening in. Een eerste huis kopen dat onbetaalbaar lijkt, lukt soms tóch dankzij de Starterslening.

>> Starterslening online aanvragen via DigiD

Aanvraag

Wij raden aan de aanvraag voor een starterslening te doen op het moment dat u een (voorlopig) koopcontract voor de woning getekend hebt. Houd er rekening mee dat de gehele aanvraagprocedure van een Starterslening ca. 3 maanden duurt. Er kunnen Startersleningen worden verstrekt zolang het budget hiervoor toereikend is.

Gunstige voorwaarden

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de regels die door de gemeente zijn gesteld. De Starterslening bestaat uit 2 delen:

 1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
 2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Voorwaarden bestaande bouw (geen corporatiewoningen)

 • U bent koopstarter.
 • U bent niet ouder dan 34 jaar.
 • U hebt een economische of maatschappelijke binding aan Putten.
 • De koopprijs van uw woning mag niet hoger zijn dan € 200.000,00.
 • De totale kosten voor het verkrijgen in eigendom (volgens de op moment van aanvraag actuele NHG-normen) zijn niet hoger dan € 220.000,00.
 • De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten met een maximum van € 35.000,00.

Voorwaarden nieuwbouw (door college aangewezen)

 • U bent koopstarter.
 • U bent niet ouder dan 34 jaar.
 • U hebt een economische of maatschappelijke binding aan Putten.
 • De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten met een maximum van € 40.000,00.

Liever niet online invullen?

Wilt u het aanvraagformulier liever niet online invullen, dan kunt u het formulier ‘Aanvraagformulier Starterslening (PDF, 116Kb)' downloaden, uitprinten en invullen. 

Meer informatie

Contactgegevens

T (0341) 359 739