Ongediertebestrijding

Als u ongedierte signaleert, kunt u dit bij de gemeente melden via telefoonnummer (0341) 359 686. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken. Advies door onze professionele bestrijders is gratis.

U kunt ook een particuliere bestrijder bellen. Tevens zijn er bestrijdingsmiddelen te koop bij dierenspeciaalzaken of drogisterijen. Lees wel eerst goed de gebruiksaanwijzing. Hebt u specifieke vragen over plaagdieren? Dan kunt u ook terecht bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen, via telefoonnummer (0317) 419 660. Kijk voor meer informatie op de website van het  Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)

Wespen

Wespennesten leveren geen gezondheidsrisico’s op bij inwoners. Het is daarom geen taak van de gemeente om deze bij inwoners thuis weg te halen. Bovendien zorgt dit voor ongewenste concurrentie tussen de gemeente en bedrijven die de wespen kunnen bestrijden. Dit mag niet volgens de Wet Markt en Overheid.

Heeft u last van een wespennest bij u thuis? Neem dan contact op met een wespenbestrijder bij u in de buurt. Wilt u gratis advies bij overlast van plaagdieren? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0341) 359 611. Opgeleide medewerkers kunnen u hierover gratis advies geven.

Bijen en hommels

Hebt u (over)last van bijen, dan kunt u het beste op de website van bijenhouders kijken voor een imker bij u in de buurt. Een imker kan een bijenzwerm bij u ophalen. Hommels worden niet bestreden, omdat het beschermde diersoorten zijn.

Muizen en ratten

Muizen en ratten in en om uw woning of bedrijf kunnen schade aanrichten. Behalve knaagschade aan levensmiddelen, isolatiematerialen, leidingen en kabels (met als gevolg storing en kortsluiting), brengen muizen en ratten ook risico’s voor de volksgezondheid met zich mee.

Voor advies over muizen en het bestrijden van ratten kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer (0341) 359 686. Voor particulieren is bestrijding van ratten gratis. Aangezien het onmogelijk is om muizen te bestrijden, wordt alleen bij een muizenplaag door de gemeente bestreden.

Muskusratten

Voor het melden van overlast door muskusratten, kunt u bellen via telefoonnummer (030) 634 5700 of een e-mail sturen naar muskusrattenbestrijding@hdsr.nl.

Vleermuizen en steenmarters

Dit zijn beschermde dieren en mogen daarom niet worden bestreden. 

Contactgegevens

T (0341) 359 686