Speelplek Klaas Frisohof

De gemeente Putten zorgt graag voor een bespeelbare woonomgeving. Dit betekent dat speelplaatsen veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn.

In het centrumgebied van Putten is spelen schaars. Wij krijgen dan ook regelmatig verzoeken hier meer speelgelegenheid te bieden. De wadi aan het Klaas Frisohof is daarom geselecteerd als potentieel nieuwe speelplek. Deze locatie is niet alleen prettig voor omwonende kinderen maar ook voor bezoekers aan het zorgcentrum. Zomer 2022 is er gestemd op 2 ontwerpen voor de nieuwe speeltuin aan de Klaas Frisohof.

Ontwerp 1 is de winnaar

Met 53 tegenover 26 zijn de meeste stemmen gevallen op ontwerp 1. Bij het ontwerp hebben jullie ons de nodige verzoeken en opmerkingen ter verbetering meegeven. Deze hebben wij verwerkt in het definitieve ontwerp. De belangrijkste wijzigingen die wij hebben doorgevoerd in het definitieve ontwerp zijn:

  • De tafeltennistafel is weggehaald.
  • Voor kleinere kinderen is er een peuterschommel en veerelement toegevoegd.
  • De survival trail verplaatst hierdoor een stukje.
  • Er komt een gemengde haag aan de zuidkant van de speelplaatst als afscheiding van de weg.
  • Een prullenbak is geplaatst naast de bestaande bankjes.

Bekijk het winnende aangepaste ontwerp

In kwartaal 1 van 2023 leggen wij de speelplek aan

De speeltoestellen zijn besteld, maar door materiaaltekort bij de leverancier zijn de levertermijnen langer dan gebruikelijk. De leverancier verwacht eind januari 2023 tot begin februari 2023 over te kunnen gaan tot realisatie.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Sluijs, via mail mvdsluijs@putten.nl of bellen met (0341) 359 611.