Bezoekersonderzoek

Van juli tot en met oktober 2021 is er een bezoekersonderzoek uitgevoerd in de gemeente Putten. Er is dagbezoekers en vakantiegangers gevraagd naar hun mening over Putten. 600 bezoekers hebben de online vragenlijst ingevuld. De resultaten zijn in vergelijking met de resultaten van 2018 nog positiever.

Bezoekers geven Putten gemiddeld een 8,8

Bezoekers van Putten zijn erg tevreden over hun bezoek aan Putten. Toeristische vakantiegangers geven Putten gemiddeld een 8,8. Van de bezoekers die een uitstapje in Putten gemaakt hebben, krijgt Putten een 8,7. De vakantiegangers en de dagbezoekers geven een hoger cijfer dan tijdens de nulmeting in 2018. Bijna alle bezoekers zijn van plan in de toekomst Putten nog een keer te bezoeken.

Bos, gezelligheid en rust

De bezoekers gebruiken veel verschillende woorden om Putten te omschrijven. Bossen, rust, gezellig, mooie omgeving, groen en een fijne plek voor een vakantie. De bezoekers komen hier vooral om te fietsen. Na fietsen komen de bezoekers hier graag wandelen, uit eten gaan en een terrasje pakken. Veel dagbezoekers maken gebruik van de horeca en het winkelaanbod in het dorp.

Ruimte voor verbetering

Uiteraard is er ook ruimte voor verbetering van het toeristisch product. Bezoekers vinden sommige fietspaden te smal. Ook irriteren zij zich aan de fietsers en auto’s die in het centrum rijden. Verder valt op dat maar een kwart van de bezoekers Putten associeert met watersport. Dit terwijl Strand Nulde aan het Nuldernauw (één van de Veluwerandmeren) ligt.

Downloads

Uitkomsten bezoekersonderzoek 2021 (PDF)

Uitkomsten bezoekersonderzoek 2018 (PDF)