Bezoekersonderzoek

Van juli tot en met oktober 2018 is er een bezoekersonderzoek uitgevoerd in de gemeente Putten. Hierin vroegen wij dag bezoekers en vakantiegangers naar hun mening over Putten. Het onderzoek is de eerste van een reeks. De volgende onderzoeken staan gepland voor 2020 en 2022. Zo krijgen we inzicht in de effecten van het gevoerde en te voeren toeristische beleid. En kunnen we, als dat nodig is, de actieprogrammering bijsturen.

Ruim 450 bezoekers hebben de online vragenlijst ingevuld en de resultaten zijn ronduit positief te noemen. Zo geven toeristische vakantiegangers en vaste gasten Putten gemiddeld een ruime 8,5. Bijna alle vaste gasten en dag bezoekers komen zeker of misschien terug naar Putten. En 88% van de toeristische vakantiegangers komen zeker of misschien terug naar Putten.

De mensen die reageerden gebruiken veel verschillende woorden om Putten te omschrijven. Een aantal woorden komt steeds terug: bos, gezellig, rust, natuur, mooie omgeving en Veluwe. Dit sluit mooi aan bij de resultaten van het Dromenlab Putten; ”Putten is natuurlijk, ontspannen, doen”. Dat ‘doen’ komt ook duidelijk naar voren in dit onderzoek 72% van de vakantiegangers fietste. En 61% van de vakantiegangers wandelde tijdens hun laatste vakantie in Putten.

Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. Redelijk veel mensen die reageerden vinden dat de omschrijving ‘onveilig’ bij Putten past. Dit is geen gewenste omschrijving van een vakantiebestemming. Verder verbinden weinig mensen Putten met watersport. Veel ideeën en tips kwamen binnen:

  • Verkeersluwe Dorpsstraat.
  • Betere toegankelijkheid voor minder validen.
  • Opening van voorzieningen op zondag (maar ook: zondagsrust in ere houden).
  • Plaatsen van bankjes in het bos.
  • Meer modernere evenementen.

Download:

Fietsende bezoekers aan Putten