Kunstwedstrijd - Wie maakt een kunstwerk voor de trouwzaal in het gemeentehuis?

CultuurPutten heeft in opdracht van de gemeente Putten een wedstrijd uitgeschreven om alle kunstenaars in Putten uit te dagen een kunstwerk voor de trouwzaal in het gemeentehuis te maken.

Er is geen thema aan de wedstrijd verbonden. Wel dient het kunstwerk te passen bij de functie van de ruimte. Voor de kunstwedstrijd kunnen schilderijen, tekeningen, textielkunst, foto’s of werken van gemengde technieken worden ingediend.

Kunstenaars kunnen inschrijven tot en met 31 augustus 2017. Vervolgens krijgen de kunstenaars de gelegenheid om uiterlijk vrijdag 27 oktober 2017 het werk in te leveren. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen.

Zaterdag 4 november 2017 maakt de jury bekend welke kunstenaar het mooiste en meest passende werk heeft gemaakt. Het winnende kunstwerk wordt vijf jaar tentoongesteld in de trouwzaal. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500,00.

Ook is er vanaf zaterdag 4 november 2017 een tentoonstelling met het ingezonden werk te bezichtigen. Hier wordt een publieksprijs aan gekoppeld. De kunstenaar van het werk dat de meeste stemmen van de bezoekers van de tentoonstelling krijgt, ontvangt een bedrag van € 500,00. Het is nog niet bekend tot wanneer en waar de tentoonstelling plaatsvindt. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt. 

>> Reglement kunstwedstrijd Putten (PDF, 2,03MB)

>> Inschrijfformulier Kunstwedstrijd

 

Uitgelicht