In dit archief

Foto van een register van de burgelijke standSinds april 2007 heeft het gemeentearchief een eigen gedeelte op de website van de gemeente Putten. Wij stellen het op prijs om indien u vragen of opmerkingen over dit gedeelte van de website (gemeentearchief) heeft, deze per e-mail te ontvangen.

Vanaf januari 2010 maakt het gemeentearchief van Putten gebruik van een beeldbank. In deze beeldbank worden regelmatig foto's en prentbriefkaarten gepubliceerd. Deze foto's of prentbriefkaarten zijn in het bezit van het gemeentearchief Putten.

 

In verband met eventuele auteursrechtelijke claims is het helaas niet meer mogelijk om deze prentbriefkaarten en foto's digitaal in te zien.

 

>> Klik hier om naar de beeldbank te gaan

In 1811 is in Nederland, door Napoleon, de Burgerlijke Stand ingevoerd. Iedereen moest zich laten registreren en een achternaam aannemen. Vanaf dat jaar worden ook de geboortes, huwelijken en overlijdens geregistreerd in registers.

Hier treft u het titelblad aan van het Register van aangenomen geslachtsnamen zoals dat in Putten vanaf 1812 is bijgehouden. In 1833 werden de laatste namen ingeschreven. 

Alle wijzigingen, gedaan op de website, kunt u volgen onder het kopje "laatste aanvullingen".