Krantencollectie

Krantencollectie

De krantencollectie van het gemeentearchief Putten is een gecombineerde verzameling van de gemeente Putten en het Puttens Historisch Genootschap. De verzameling is niet geheel compleet en binnen de aanwezige jaargangen bevinden zich ook enkele hiaten. De vele nummers zijn een rijke informatiebron voor de geschiedenis van Putten.

Behalve lokale bladen heeft het gemeentearchief ook een collectie van provinciale bladen en het Staatsblad, die context geven aan het archief van het gemeentebestuur.

De collectie is raadpleegbaar in de bezoekersruimte van het gemeentearchief. De kwaliteit van een aantal jaargangen is helaas zo slecht is dat ze niet ter inzage gegeven kunnen worden.

De Puttensche Courant is van 1922-1931 op rolfilm beschikbaar, het Puttens Nieuwsblad staat van 1974-1983 op microfiche.

Het is aan te bevelen informatie over de raadpleegbaarheid van fysieke kranten uit de periode tot 1940 in te winnen alvorens een bezoek te plannen: info@putten.nl

Wilt u zoeken door de miljoenen pagina´s in historische kranten en tijdschriften uit andere regio´s of landelijke kranten zoals de Telegraaf, het NRC, de Volkskrant, de Stentor etc? Dan kunt u terecht in de landelijke krantendatabase van de Koninklijke Bibliotheek via www.delpher.nl.
Voor recente kranten van de Puttenaer kunt u raadplegen via www.deputtenaer.nl. Het nieuws van het Puttensweekblad is vinden https://indebuurt.nl/randmeren/