Kersentijd: Hout Moet

Voor ons plaatselijk merk Hert Bier hoeven we geen reclame meer te maken. In de week van de toegankelijkheid gaat het niet over het bier, maar onder andere over de manier waarop ondernemers in de maatschappij staan. Hebben zij oog voor die werknemers die ogenschijnlijk minder kansen hebben op de arbeidsmarkt dan anderen?

De hertbiermakers hebben dat. Hun bierflessen moeten ze op de lopende band plaatsen, in dozen stoppen of in houten kratjes passen. Daarnaast past het foldermateriaal ook prima in fraaie houten standaards. Hout moet dus. Die werkzaamheden verrichten de werknemers in de timmerwerkplaats van de Stichting Grensverleggende Talenten. In de brouwerij plaatsen zij de flessen op de lopende band. Zij leveren prima werk en zo zijn zij en de makers van hertbier tevreden.

Daarom reikte de participatieraad deze maand de zogenaamde kers op de taart uit aan Hertbier. Namens de raad verrichtte Sybrecht van der Veen deze uitreiking. De Stichting Grensverleggende Talenten was ruim vertegenwoordigd en de dames van Hert Bier namen de taart dankbaar in ontvangst. De taart werd ter plekke soldaat gemaakt, temidden van de houten kratjes. Zo wordt het leven mild.

Foto van kerst op de taart Hertbier

Foto: Mandelo