Ervaring echtpaar Van Iersel

Een te smalle achterdeur en een krappe slaapkamer waren aanleiding voor de heer en mevrouw Van Iersel om een huisbezoek aan te vragen bij WoonGemakPutten. Tijdens het huisbezoek kregen zij diverse tips om comfortabel en veilig te wonen.

Een vrijwillige woonadviseur van Stichting Welzijn Putten neemt met het echtpaar een vragenlijst door om te bespreken welke situaties in hun woning verbeterd kunnen worden. Het blijkt dat er geen rookmelders in de woning zijn. “Daar hebben wij het laatst wel met onze kinderen over gehad”. Het echtpaar weet best wel dat het ophangen van één of meerdere rookmelders verstandig is. Dit gaan zij nu echt doen. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, schuifdeur, een toilet op de juiste hoogte en stroeve vloeren. Die voldoet al aan alle eisen. “En als één van ons meer steun nodig heeft tijdens het douchen, dan liggen de beugels al klaar in de kast. Die gaan wij dan bevestigen”. Waar de één moeite mee heeft, pakt de ander het op. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van de tuin, bij het bukken of juist bij het reiken naar spullen in de bovenkastjes in de keuken.

Tijdens het huisbezoek komen ook een aantal mooie voorbeelden voorbij, die inspiratie kunnen bieden aan anderen. Meneer Van Iersel heeft namelijk de goede gewoonte om een zaklamp klaar te leggen naast het bed, voor het geval de elektriciteit uitvalt. En binnenkort krijgt het echtpaar bezoek van Vereniging Eigen Huis om advies te krijgen over energiebesparende maatregelen. “Wij moeten wel bij de tijd blijven!”

En de smalle achterdeur? Die kan verbreed worden met een kleine verbouwing. Het echtpaar Van Iersel gaat afwegen of zij dat nog gaan doen of toch gaan verhuizen naar een huurappartement. Het huisbezoek eindigt met de vraag van de vrijwilliger hoe zij het huisbezoek hebben ervaren. “Er zitten zeker goede tips bij, maar wij zijn nog aardig actief, dus aan sommige tips zijn wij nog niet toe”. Dit hoort de vrijwillige woonadviseur van Stichting Welzijn Putten vaak, maar toch is het goed om op tijd na te denken over uw woonsituatie, zodat u nu al voorbereidingen kunt treffen om ook in de toekomst comfortabel en veilig te wonen.

Wilt u ook een gratis en vrijblijvend woonadvies via een huisbezoek? Vraag dit dan online aan via www.woongemakputten.nl of bij Stichting Welzijn Putten via telefoonnummer (0341) 357 078.
Op de website van WoonGemakPutten kunt u ook zelf online een huistest doen. U vindt er verder diverse tips om comfortabel en veilig te wonen. WoonGemakPutten is een samenwerking van Stichting Welzijn Putten, Wijkverpleegkundigen Putten, Woningstichting Putten, Participatieraad Putten en gemeente Putten.

Hebt u een ervaring die u wilt delen, laat het aan ons weten door een e-mail te sturen aan Eva Krabbenbos via ekrabbenbos@putten.nl.