De vijf grootste knelpunten bij woningontwerpen

Hete pannen afgieten terwijl er een deur in je rug draait. Struikelen over de hoge drempel bij de badkamer. Een zolder vol installaties en geen plek om de was te drogen of het logeerbed te stallen. Indelingsmissers staan dit jaar op 1 in de knelpunten top 5 van de VAC-organisatie, waar VAC Putten deel van uitmaakt.

Niet goed uit de voeten

Een keukendeur die tegen het fornuis aan draait, of een draai moeten maken om hete pannen af te gieten. Het kan zo snel helemaal verkeerd aflopen. Of die hoge opstap naar de badkamer waar je bijna over zou struikelen. Met een rollator of looprek kun je in veel badkamers niet goed uit de voeten. En een zolder vol installaties laat weinig ruimte voor een wasrek of een logeerbed.

Dan maar niet luchten…

Ook bij ramen, nieuwe binnenkomer in de top 5, gaat het vaak fout. Ramen van plafond tot vloer zijn mooi, maar niet altijd handig. Als er eenmaal een keukenblok voor staat, kan niemand er meer bij om ze schoon te maken. Soms zitten er op de begane grond helemaal geen ramen, alleen maar deuren. Even je huis luchten biedt insluipers een mooie kans. Dan maar niet luchten, denken bewoners. Met als gevolg vieze binnenlucht en gevoelige luchtwegen.

Dit is de top 5 Knelpunten Woning

VAC Putten is één van de 90 Adviescommissies Wonen, die elk jaar verslag uitbrengt van de knelpunten waar zij tegenaan loopt. De top 5 van dit jaar is:

  1. Indelingsmissers
  2. Foute draairichting deuren
  3. Te kleine afmetingen
  4. Te weinig bergruimte
  5. Fouten bij ramen

Voorkom zulke onhandigheden en fouten!

Bent u bouwer? Vraag vóór het ontwerp een VAC-advies aan. Bent u bewoner? Zorg dan dat de bouwer dit doet. De leden van de VAC Putten zijn onafhankelijk en deskundig en denken graag mee. Advies nodig? Neem contact op via telefoonnummer (0341) 362 188 (secretaris) of e-mailadres vacputten@gmail.com. Kijk voor meer informatie op de pagina Vraag kosteloos advies over uw bouwplan aan VAC Putten.