Keukenapparaten- en kasten

KeukenladesKeukenapparaten op hoogte

Bukken voor de vaatwasser, op de knieën voor het vriesvak of reiken naar de magnetron. Het kan in de keuken gemakkelijker. Als de keukenapparatuur op werkhoogte wordt geplaatst, hoeft u minder te bukken. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken kunt u de apparaten direct op hoogte laten plaatsen. Bij bestaande keukens zijn er echter ook mogelijkheden de apparaten op een verhoging te plaatsen.

Gebruiksvriendelijke keukenkasten

Voor een veilig en gebruiksvriendelijk gebruik van uw keuken zijn diverse oplossingen mogelijk. Onder het keukenblad is het prettig om gebruik te maken van lades of uitschuifbare planken in plaats van kasten met vast planken. Dit voorkomt onnodig bukken en in de kastjes ‘kruipen’. Ook handig zijn doorzichtige deuren en planken zodat u uw keukenspullen makkelijker ziet staan. Er zijn ook keukenkasten te koop die u met een afstandsbediening kunt laten zakken zodat u er gemakkelijker (vanuit een rolstoel) bij kan.

Koken op een inductiekookplaat

Koken op een inductiekookplaat is veiliger dan koken op gas of keramische kookplaat. De inductiekookplaat voelt minder heet aan dan een keramische of gaskookplaat. Wanneer u de pan verwijdert, stopt het verwarmingsproces. U hoeft u dus geen zorgen te maken als u een keer vergeet het vuur uit te zetten. Omdat de kookplaat vlak is, hoeft u bovendien de pannen niet meer (zo hoog) op te tillen. Met een (gedeeltelijk) hittebestendig werkblad kunt u handig de pan van de kookplaat op het aanrecht schuiven.

Gasafsluiter

Kookt u op gas? Een gasafsluiter sluit het gas af in geval van alarm of wanneer het gas nog erg lang aanstaat zonder dat u in de keuken bent.