WoonGemakPutten

WoonGemakPutten: lang(er) thuis wonen met extra gemak, comfort en veiligheid.

Logo WoonGemakPuttenWoont u in een fijne buurt? Wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Dat begint met een veilig en comfortabel huis. Het is tegenwoordig mogelijk om van alles in en om uw woning aan te passen om lang comfortabel en veilig thuis te wonen. Vaak meer dan u denkt. Van slimme handigheidjes tot meer ingrijpende veranderingen. Voor direct extra gemak, maar ook om voorbereid te zijn op de toekomst. Het is belangrijk om nu vast na te denken over de inrichting van uw woning, zodat u ook op oudere leeftijd zelfstandig kunt blijven wonen.

WoonGemakPutten laat zien wat u zelf kunt doen in en om uw woning voor extra gemak, comfort en veiligheid. Op deze website vindt u informatie en tips. Waar kunt u terecht voor een woningadvies dat past bij uw persoonlijke situatie? Welke slimme aanpassingen in uw huis zijn mogelijk? Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen met aanpassingen in huis? Of met welke praktische zaken u alvast rekening kunt houden? Ontdek wat u zelf kunt doen in uw woning en doe alvast de huistest of vraag een huisbezoek aan. WoonGemakPutten is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Welzijn Putten, Wijkverpleegkundigen Putten, Woningstichting Putten, Participatieraad Putten en gemeente Putten. 

Waarom de campagne WoonGemakPutten?

De campagne WoonGemakPutten is opgezet, omdat we het belangrijk vinden dat u comfortabel en veilig woont en dat ook in de toekomst kunt blijven doen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Met WoonGemakPutten vragen we aandacht voor deze zaken. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug om zelf met uw woning aan de slag te gaan.

Wat houdt de campagne WoonGemakPutten in?

Allereerst vindt u op deze website veel informatie over mogelijke aanpassingen in en om uw woning. Daarnaast organiseert de gemeente diensten voor inwoners van de gemeente Putten. Zo kunt u bijvoorbeeld een persoonlijk advies krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een gratis huisbezoek aanvragen van een vrijwillige onafhankelijke WoonGemakPutten-adviseur van Stichting Welzijn Putten (SWP). Meer informatie over het huisbezoek.
Ook organiseerde de gemeente in november 2016 een informatiemarkt WoonGemakPutten. Bezoekers konden hier informatie van verschillende organisaties en bedrijven krijgen over het langer zelfstandig thuiswonen. Ook werden er workshops en presentaties gegeven over onder andere inbraakpreventie, woningaanpassingen, InBalans en OZOverbindzorg.

Uw WoonGemakPutten-contactpersoon

Voor informatie over het project WoonGemakPutten (met uitzondering voor het aanvragen van een gratis onafhankelijk advies) kunt u contact opnemen met Eva Krabbenbos, telefoonnummer (0341) 359 739.

Meer weten? Download onze folder WoonGemakPutten (PDF, 1,62MB).