Tip 1: Slimme communicatie technieken

Eenvoudig bedienbare telefoonWie wil er niet genieten van extra gemak en comfort in huis? Er zijn verschillende kleine en grotere aanpassingen die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen en die bijdragen aan uw gemak en comfort in huis. Een aantal van deze maatregelen kunt u eenvoudig zelf realiseren. Bij andere maatregelen ligt het voor de hand om ze te laten aanbrengen door een deskundige. Hieronder vindt u algemene tips om uw woning van extra gemak en comfort te voorzien. 

De huidige technologie biedt nieuwe mogelijkheden om gemakkelijker gebruik te maken van uw telefoon, te zien wie er voor uw voordeur staat of beeldcontact te hebben met uw familie, vrienden of zorgverlener. Slimme technieken kunt u zelf aanschaffen en/of via een zorgaanbieder.

Beeldcontact: elkaar horen én zien

Met beeldcontact kunt u anderen niet alleen horen, maar ook zien. Leuk om zo even contact te hebben met uw (klein)kinderen of andere bekenden. Wellicht geeft het u en hen ook een veilig gevoel. Er zijn veel verschillende systemen op de markt en programma’s op internet die u kunt gebruiken, zoals Facetime en Skype. Ook zijn er beeldtelefoons verkrijgbaar.

Deurintercom

Wilt u zien wie er voor de voordeur staat? Dan kan met een video deurintercom, waarbij u op een klein beeldscherm uw bezoek kunt zien. Als u dan ook een elektronisch slot hebt, kunt u de deur op afstand automatisch openen. Een andere optie is een digitaal spiekoog. Dit is een deurspion met een beeldscherm aan de binnenkant van de deur, zodat u beter kunt zien wie er voor de deur staat.

Verschillende zorgorganisaties maken gebruik van beeldcommunicatie. Zo kunt u op afstand beeldcontact hebben met een zorgmedewerker. Vraag eens naar de mogelijkheden bij uw thuiszorgorganisatie.

Eenvoudig bedienbare telefoon

Er is veel mogelijk om het telefoneren gemakkelijker te maken of om naast geluid ook beeld te hebben. Een (mobiele) telefoon met extra grote toetsen of fototoetsen zorgt ervoor dat u gemakkelijk en snel kunt bellen, ook in geval van nood. Als u bij fototoetsen op een foto drukt van de persoon die u wilt spreken, belt de telefoon automatisch met die persoon. U kunt hiervoor terecht bij de thuiszorgwinkel. U kunt voor uw bestaande telefoontoestel een versterker kopen, zodat u beter hoort dat u gebeld wordt. Ook kan er een flitslamp op aangesloten worden, zodat u kunt zien dat u gebeld wordt.