Valpartij op de trap voorkomen

Antislip trapOngewild kunt u uitglijden op gladde oppervlaktes, over een losse kabel of losliggende vloerkleedjes in huis. Houd kabels daarom uit de loopzone en gebruik kabelclips en snoergoten. Gebruik zo min mogelijk kleedjes. Wilt u toch graag een kleed, gebruik hieronder dan een (antislip) ondermat. Antislip materialen helpen u voorkomen dat u uitglijdt of struikelt.

Stroeve traptreden

Om te voorkomen dat u uitglijdt op de trap, is het belangrijk dat de traptreden stroef zijn. U kunt vloerbedekking of traptredematten ('halve maan'), zelfklevende antislipstrips, antislipstrip van rubber in de trede (infreesprofiel) of antisliplak aanbrengen. Denk hierbij ook aan de keldertrap of de traptreden bij een leefkuil.

Meer houvast bij de trap

Houvast bij de trap geeft meer steun. U kunt aan beide zijden van de trap een stevige leuning aanbrengen. Een ronde leuning geeft het meeste houvast. Laat de trapleuning boven en beneden 30 cm horizontaal doorlopen. Om te voorkomen dat u blijft haken aan de trapleuning, kunt u een leuning plaatsen die aan de uiteinden gebogen is.