Energie besparen in huis

Als u toch bezig wilt gaan met het aanpassen van uw woning om meer wooncomfort, gemak en veiligheid te krijgen, loont het de moeite om ook stil te staan bij de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Vaak is het dan makkelijk om twee vliegen in klap te slaan. Zo zorgt u ervoor dat uw wooncomfort verbetert én kunt u met energiezuinig wonen geld besparen. Bovendien zorgt u voor een beter milieu.

Wist u dat?

  • Bijna de helft van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Hier valt dus winst te behalen. Een investering in dubbel glas en isolatie van het dak, de gevel en de vloer met een hoge isolatiewaarde hebt u snel terugverdiend.
  • Een zonneboiler of een warmtepomp kan een volgende stap zijn naar een duurzaam verwarmd huis. Warm water maakt zo’n 10 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water wordt gebruikt om te douchen. Met een zonneboiler op uw dak wordt de warmte van de zon omgezet in warm water.
  • Gemiddeld bestaat 40 procent van de energierekening uit kosten voor elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u zelf schone energie opwekken.
  • Op de website Energiebespaarwijzer vindt u een energiebespaartest. Ontdek uw EnergieScore en ontvang direct daarna tips voor een lagere energierekening.

Op de volgende websites kunt u meer informatie over dit onderwerp vinden:

Zie ook: 10 maatregelen om uw energierekening te verlagen.