Een week van stappen, zingen en ‘puzzelen’

Column burgemeester H.A. Lambooij

Eén van de grootste, jaarlijkse evenementen in Putten is zonder twijfel de avondvierdaagse. Bijna tweeduizend kinderen en volwassenen lopen mee, terwijl nog meer vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere inwoners langs de kant van de weg staan te kijken en aan te moedigen.

Geen vergarderingen

De week van de avondvierdaagse is in veel gezinnen in ons dorp een week die met stip op de kalender staat. Iedereen houdt er op de één of andere wijze manier mee, zelfs de politiek. In de week van de avondvierdaagse vinden er geen politieke vergaderingen plaats in het gemeentehuis. Ieder jaar weer moet de griffier, bij het opstellen van het vergaderschema van de gemeenteraad, puzzelen en rekening houden met één vergadervrije week. De week van de avondvierdaagse!

Volop plezier

Het mooiste moment van de avondvierdaagse vind ik de intocht op de vrijdagavond. Duizenden mensen zijn op de been om de lopers de laatste kilometers aan te moedigen en hen na de voltooiing van de sportieve prestatie te verwelkomen met bloemen en -vooral- snoep. Het verwelkomen van de lopers op de vrijdagavond is één van de mooiste taken van het “burgervaderschap”. Wanneer zie je zoveel blije, enthousiaste en trotse kinderen op één avond? Net als al die ouders, broers, zussen, oma’s en opa’s geniet ik ook met volle teugen.

Mogelijk maken 

Ik spreek mijn waardering uit aan hen die dit evenement in Putten mogelijk maken. Mijn complimenten voor de leden van het bestuur en de vele vrijwilligers die ieder jaar weer hun best doen om dit geweldige evenement te organiseren. Van de voorzitter van het bestuur begreep ik dat het nog steeds geen moeite kost om vrijwilligers te vinden voor de organisatie van dit wandelevenement. Dat is mooi.

Waardevol

Vrijwilligerswerk is meestal onbetaald en krijgt soms te weinig waardering. Het is om die reden dat ik het nodig vind om de organisatie in het zonnetje te zetten. In de hoop en de verwachting dat zij nog tot in lengte van jaren doorgaan met hun mooie werk. Ik vertrouw erop dat u dat met me eens bent.

 

Reageren op deze column?

Graag! Mail naar communicatie@putten.nl met als onderwerp “Fontanusplein 1”.