Hoger dan een 8,8?

Column wethouder Ewoud 't Jong

Het wordt weer gezellig druk op straat. Wie herkent de levendigheid van de markt op woensdagmorgen niet?  Op zaterdag zie ik veel inwoners en toeristen, van jong tot oud, in het centrum. Om nog maar te zwijgen over de fietsers die ik in het bos tegenkom. Het recreatieseizoen is weer begonnen en Putten is in trek. Waar dat in zit?

Luisteren

We hebben zelf natuurlijk heel goede ideeën, maar de toeristen en recreanten hebben er echt verstand van. De gemeente houdt, samen met recreatieondernemers, horeca en winkeliers, daarom een enquête onder bezoekers om het nog beter te doen. Hoewel? In 2021 scoorden we onder meer dan 600 respondenten een 8,8. De omgeving, fietsen, het bos en groen scoorden hoog. Gastvrijheid, gezelligheid en vertrouwdheid zeggen iets positiefs over u en mij. Complimenten!

Reuring

Altijd wat te doen. De Atelierroute, Putten op Wielen, draaidagen bij het stoomgemaal, de brocanteroute, de ossenmarkt, de kermis en nog veel meer trekpleisters. Er is de komende weken weer veel te doen. De VVV kan niet alleen de toerist, maar ook u als inwoner er alles over vertellen. O ja, als wethouder zonder auto raad ik de tentoonstelling “Putten op de fiets; van loopfiets tot e-bike” bij museum De Tien Malen bijzonder aan. Met de loopfiets heb ik ervaring, de e-bike hoop ik nog een tijdje uit te stellen.

Water

Waar bos en groen meteen genoemd worden, weet lang niet iedereen dat Putten aan het water ligt. Veluwe aan Zee, het moet bij mij nog een beetje wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat hier kansen liggen. Er gaat niets boven de Noordzee, maar op een warme dag ben ik met de fiets sneller bij Nulde dan met de trein bij Scheveningen. En bent u niet zo’n strandmens? Dan kunt u met het pontje naar Zeewolde en fietst u langs het water weer terug?

Cijfers(s)

Hoger dan een 8,8? Ik ben benieuwd naar de uitkomsten van de bezoekersmonitor dit jaar. Hoger dan een 8,8 lijkt me vrijwel onmogelijk. Al weet ik wel dat de sector, de ondernemers en de VVV er alles aan doen. Maar, wat voor cijfer geeft u Putten? Ik denk dat wij soms vergeten in wat voor mooi dorp we wonen. Ik geef een 9!

 

Reageren op deze column?

Graag! Mail naar communicatie@putten.nl met als onderwerp “Fontanusplein 1”.