Samen voor een bruisend centrum

Column wethouder Sander van Nieuwenhuizen

Een van de speerpunten van mijn wethouderschap is een levendig en bruisend centrum. Ons dorpshart als dé centrale ontmoetingsplek voor jong en oud. Dát is wat ik voor me zie en waar ik me hard voor maak. Voor onze inwoners en voor de vele bezoekers die we elk jaar verwelkomen. Wat is daarvoor nodig?

Reuring 

Wat mij betreft begint het bij reuring. Goed bezochte evenementen en feesten. Een gevarieerd aanbod aan lokale winkels en landelijke winkelketens. En uiteraard gezellige, sfeervolle horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Een bruisender centrum krijgen wij als gemeente echter niet alleen voor elkaar. Wij scheppen de randvoorwaarden en hangen als het ware de slingers op. Daarna is het aan jullie als ondernemers, eigenaren en inwoners om er het feestje van te maken.

Stappen gezet

Afgelopen jaar hebben we flinke stappen gezet. De plannen voor de herinrichting van het centrum zien er mooi uit. Gelukkig gaat de schop dit jaar de grond in. Er komen aantrekkelijke pleintjes met sfeervolle beplanting en bomen. Daarnaast biedt het vernieuwde centrum meer ruimte voor terrassen, waarbij de horeca en terrassen nu ook langer open kunnen blijven. Ook ben ik blij dat de kermis in het centrum zo positief is ontvangen. En niet te vergeten… binnenkort kunnen we een gezellig avondje naar de film in het nieuwe Filmhuis van Putten.

(Nieuwe) evenementen

Enthousiast ben ik ook over de samenwerking tussen de winkeliersvereniging WCP en VVV Putten. Afgelopen jaar hebben zij mooie evenementen georganiseerd en ook dit jaar is de kalender goed gevuld. De horecaondernemers hebben de handen ineen geslagen en komen met mooie activiteiten zoals het ‘Rondje Putten’. En vanuit culturele hoek kunt u de komende jaren ook nieuwe evenementen verwachten, zoals Spot On. Kortom, er gebeurt veel, we zijn op de goede weg.

Goed idee?

Maar er is altijd ruimte voor meer. Dus heeft u een goed idee voor een nieuwe activiteit of evenement? Laat het mij, de gemeente of het VVV vooral weten. Ook als uw idee nog in de kinderschoenen staat. Wij gaan graag met u in gesprek, bijvoorbeeld over subsidiemogelijkheden.

Laten we er samen een bruisend centrum van maken!

 

Reageren op deze column?

Graag! Mail naar communicatie@putten.nl met als onderwerp “Fontanusplein 1”.