De tandarts en je schoonmoeder

Column wethouder Ewoud 't Jong

Hoe ga je kiezen? Vroeger was je blij met dubbele afspraken in de categorie verjaardag van je schoonmoeder en een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts, want dan kon je er één laten schieten. Maar kiezen tussen het wekelijkse avondje sporten met vrienden, de reünie van je lagere schoolklas en de verjaardag van je dochter... Daar wil je allemaal naartoe en dan doe je het nooit goed.

Overvolle stroomnet

Dit is ook zo’n geval: vorige week, dinsdagavond belegde de regio Noord-Veluwe met Tennet en Liander een avond over netcongestie. Dat gaat over ons overvolle stroomnet. We wekken meer stroom op dan door de kabel kan. Een oplossing: dikkere kabels. Voor Putten een belangrijk onderwerp. Daar ga je natuurlijk als gemeenteraadslid en wethouder naar toe! Euh … ik ben er niet geweest.

Vergadertsunami

Er zijn zoveel meer overleggen op hetzelfde moment en ik kan er maar bij één tegelijk zijn. Bestuurlijke congestie, noem ik dat. Die dinsdagavond was er namelijk meer. Het Veluwe Congres van 21 gemeentes en stakeholders over recreatie en toerisme in Kasteel De Vanenburg, een infoavond voor ondernemers in de Hof van Putten over de wet kwaliteitsborging in de bouw en LTO Noord kwam in Kootwijkerbroek samen. Bestuurlijke congestie dus! Met drie wethouders kom je er voor vier afspraken sowieso al één tekort. Dit raakte allemaal aan mijn portefeuille. Hoe ga je dan kiezen? 

Secretaresse!

Vorige week donderdag was het niet veel anders. Om half negen een digitaal oploopje van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en om half tien werd ik zowel in Apeldoorn als in Oldebroek verwacht. Heel veel complimenten aan de secretaresses die spontaan een werkplek op locatie in Apeldoorn regelde voor mijn eerste twee afspraken en in de agenda van collega Sander van Nieuwenhuizen een gaatje ontdekten om mij te vervangen in Oldebroek. Geweldig! Ook Sander bedankt natuurlijk! En die dinsdagavond daarvoor lukte dat helaas niet. Tsja…

Oost West

De bestuurlijke spaghetti en drukte is enorm. Misschien moeten we wat scherper zijn op de vraag: waar heeft u als inwoner wat aan? Dat weet ik wel: aan een uitgeruste wethouder. Morgen ben ik er weer voor u. Vanavond blijf ik thuis.

 

Reageren op deze column?

Graag! Mail naar communicatie@putten.nl met als onderwerp “Fontanusplein 1”.