Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Geen nieuwsberichten missen? Abonneer u op onze RSS-feed. Nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

 • Gaat u op reis? Vraag op tijd een identiteitskaart of paspoort aan

  01 juli 2024

  Als u naar het buitenland gaat, heeft u een geldig reisdocument nodig. Controleer dus uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Vraag dan een nieuw document aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen.

 • Respect is tijdloos

  10 juli 2024

  Column wethouder Jim van den Hoorn

 • Leerlingen groep 4 en 5 de Steenenkamer krijgen planten van wethouder Van den Hoorn

  09 juli 2024

  Jim van den Hoorn, wethouder Onderwijs, ontving enthousiaste brieven van leerlingen uit groep 4 en 5 van basisschool de Steenenkamer. De leerlingen oefenden met zakelijk schrijven en vroegen om planten voor hun klaslokaal. De wethouder liet dit niet zomaar voorbijgaan en bezocht vanmiddag de leerlingen met een cadeau: vijf planten voor in het klaslokaal.

 • Voorbereiding Halvinkhuizen fase 2 en 3 van start

  10 juli 2024

  Het college van B&W heeft besloten de voorbereidingsprocedure te starten om het omgevingsplan aan te passen voor de woonwijk Halvinkhuizen fase 2 & 3. Dit is de eerste formele stap die nodig is om de bouw van 900 woningen mogelijk te maken.

 • Op vakantie? Licht de buren in

  08 juli 2024

  Als eigenaar of huurder van een woning wilt u woninginbraak voorkomen en uw huis beveiligen. Maar waar moet u op letten? Uw huis beveiligen kan op verschillende manieren. Dit hoeft niet altijd geld te kosten. Door bewust om te gaan met woninginbraakpreventie kunt u de kans op woninginbraak verkleinen.

 • Bent u uw sleutel kwijt of heeft u een sleutel gevonden? Kom langs in het gemeentehuis

  08 juli 2024

  In het gemeentehuis bewaren wij alle gevonden sleutels. Verloren en gevonden sleutels zetten wij niet op de website zoals we met andere verloren en gevonden voorwerpen doen.

 • Visiedocument Hou Elkaar Vast ondertekend

  08 juli 2024

  Eind mei was de netwerkbijeenkomst Hou elkaar vast. Tijdens deze bijeenkomst kwamen mensen uit het onderwijs, de kinderopvang, jeugdhulp, Putten voor Elkaar, Gemeente Putten en andere partners bij elkaar samen om de visie op samenwerking met elkaar te bespreken.

 • Moeite om de gemeentelijke belastingen te betalen?

  08 juli 2024

  Het betalen van gemeentelijke belastingen kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om u te ondersteunen bij het betalen van uw belastingen en het omgaan met financiële moeilijkheden.

 • Aangepaste levertijden reisdocumenten

  08 juli 2024

  Op woensdag 17 juli wordt de apparatuur van de reisdocumenten vervangen. Dit betekent vertraging in de aanvraagduur. Vraag u het reisdocument aan op woensdag 17 juli? Houdt er dan rekening mee dat de levertijd één werkdag later is dan gebruikelijk.

 • Reageren op gebiedsvisie Brinkstraat, het kan nog!

  04 juli 2024

  Ruim 100 mensen gaven dinsdagavond 2 juli hun mening over de plannen van de gemeente voor de (her)ontwikkeling van de omgeving Brinkstraat. De bijeenkomst bood ruimte voor vragen, suggesties en zorgen van de aanwezigen.

 • Gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar versterken samenwerking met nieuwe samenwerkingsagenda

  04 juli 2024

  Gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar hebben op woensdag 3 juli hun samenwerking versterkt met een nieuwe samenwerkingsagenda. Deze agenda focust op betere zorg en welzijn voor inwoners in de gemeente Putten.

 • Ga in gesprek over subsidies voor uw groene tuin of geïsoleerde huis

  01 juli 2024

  Een tuin die verkoeling biedt tijdens een hittegolf. Een aangenaam warm huis in de winter, maar dan zonder een torenhoge energierekening. Het kan! Een groene tuin en een geïsoleerd huis maken verschil. En nog meer goed nieuws: hiervoor zijn subsidies beschikbaar.

 • Ho stop, sta eens even stil

  03 juli 2024

  Column wethouder Ewoud 't Jong

 • Puttens college van B&W zet in op versnelling van woningbouwinitiatieven

  24 juni 2024

  Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft de Woningbouwmonitor 2024 vastgesteld. Hiermee maakt het college de voortgang inzichtelijk van woningbouwprojecten op korte en lange termijn. Omdat grote projecten vertraging oplopen door landelijke knelpunten, werkt het college aan diverse maatregelen om de achterstand in woningbouw tot 2030 in te halen: projecten die in de pijplijn zitten worden naar voren gehaald en nieuw beleid maakt meer mogelijk.

 • Gezonde financiële positie voor Gemeente Putten

  27 mei 2024

  Net als in 2024 is er ook in 2025 in de gemeente Putten genoeg geld om plannen en projecten uit te voeren. Dat blijkt uit de kadernota die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. De eerder opgebouwde reserves dienen als welkom spaarpotje voor aankomende grote projecten. In een tijd waarin kosten stijgen gaan inwoners van Putten volgend jaar niet de rekening betalen van deze projecten.

 • Rekenkamer start onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten

  22 mei 2024

  De samenwerkende rekenkamer van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten doet onafhankelijk onderzoek om de gemeenteraden te ondersteunen bij hun controlerende en kaderstellende taken. Op dit moment start de Rekenkamer het onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de vijf gemeenten. Dit beleid heeft als doel om inwoners bestaanszekerheid te bieden via diverse maatregelen en instrumenten.

 • College van B&W wijst panden in het centrum aan als voorlopig gemeentelijk monument

  26 april 2024

  Het college van B&W van de gemeente Putten heeft dinsdag 23 april 2024 het besluit genomen om zo’n 25 panden als voorlopig monument aan te wijzen. Deze panden vallen nu onder de voorbescherming van de Erfgoedverordening. “Een grote stap naar een actievere bescherming van de historie van ons dorp”, zegt wethouder Sander van Nieuwenhuizen.