Informatieochtend

Hoe houdt u het hoofd koel en uw voeten en huis droog deze zomer?

Laat u informeren en inspireren tijdens de informatieochtend van Gemeente Putten op woensdag 26 juni van 08.00 tot 13.30 uur in het gemeentehuis. En ga dan naar huis met een bloembommetje en misschien wel vrijkaartjes voor Bosbad Putten.

Wanneer u uw voeten brandt op de stoeptegels in uw tuin. Wanneer u niet meer kunt slapen omdat u uw bed uitzweet. Zo’n zomer herkent u vast wel. Of wat te denken van die regenbuien waarbij het water gewoon naar beneden stort. Wanneer het harder regent dan het riool aankan en u zich afvraagt wanneer het water bij u over de drempel komt.

Klimaat, duurzaamheid, van die woorden waarmee u misschien niet zoveel kunt.

Totdat u er last van krijgt. Bij hitte, droogte of juist bij te veel regen. Hoe u zich daarop nou het beste kunt voorbereiden (en direct de natuur een handje helpt) daarover vertellen wij u graag alles tijdens deze informatieochtend.

En wist u dat verduurzamen ook direct geld besparen is?

Ontvang geld van de Rijksoverheid voor een duurzame actie bij u thuis. En merk dat u door die actie ook nog eens geld bespaart. Tel uit uw winst.

Wat u kunt verwachten van de informatieochtend

  • We vertellen u welk potje met geld op u wacht als u aan de slag wilt met een groene tuin of een geïsoleerde woning. Sterker nog, we helpen u direct met het aanvragen ervan. (Is de rij te lang? Maak dan een afspraak om op een ander moment uw potje met geld te regelen.)
  • Zin om de bloemetjes buiten te zetten? Er komt een workshop waarbij u uw eigen bloembommetjes maakt om Putten nog meer op te fleuren.
  • Vitens is ook aanwezig. Zij zijn verantwoordelijk voor het water dat bij u uit de kraan stroomt. Graag leggen zij u uit hoe het zit met het tekort aan water en de stijgende waterprijzen. Misschien staat u er wel helemaal niet bij stil dat water kostbaar is, omdat het bij u zonder probleem uit de kraan stroomt. Maar blijft dit ook zo of komt daar verandering in? (Krijg een gratis zandloper om uw douchetijd bij te houden. Win vrijkaartjes voor Putten Bosbad.)
  • Hoe ziet uw achtertuin, dakterras of balkon er eigenlijk uit? Groen of grijs? Hoe groener hoe koeler, wist u dat? En groen is misschien nog wel onderhoudsvriendelijker dan tegels. Hoe dat zit, praat eens met een tuincoach. Ook die is aanwezig.
  • Benieuwd hoe isolatie uw huis verwarmt of koelt? Kom isolatie eens bekijken en voelen, wij leggen graag uit hoe dit werkt. Of maak meteen ter plekke een afspraak met een energiecoach om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.
  • Hoe voorkomt u nou dat u overhit raakt bij hoge temperaturen? Daar weet de GGD Noord- en Oost Gelderland alles van en zij vertellen hun tips graag aan u.
  • Waterwonderen is ook aanwezig. Weet u dat er in Krachtighuizen een waterwingebied is? Oftewel, daar komt uw drinkwater vandaan dus dat water houden we graag schoon. Maar daar kunnen zij u alles over vertellen.

Wij zien u graag tijdens deze inspirerende ochtend.

Vragen?

Yosha Baltus

T (0341) 230 2929  

E info@putten.nl