Betalen gemeentelijke belastingen

U betaalt de gemeentelijke belastingen via een automatische incasso in negen termijnen of in twee delen met een eigen overschrijving. U kunt een machtiging voor automatische incasso, betalingsregeling of kwijtschelding online aanvragen.

 • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

  Automatische incasso biedt voordelen voor u. Zo bent u altijd op tijd met uw betaling en u heeft er geen omkijken naar. De betaling betaalt u gespreid over meerdere keren. Kiest u voor een automatische incasso? De gemeente schrijft het bedrag rond de 25e dag van de maand automatisch af van uw rekening.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  U ontvangt elk jaar per huishouden een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Voor onder andere de afvalstoffenheffing, rioolheffing en onroerendezaakbelastingen (OZB) als u eigenaar bent van een woning. Kunt u de aanslag gemeentebelastingen niet betalen? Vraag een kwijtschelding aan. De gemeente houdt rekening met uw inkomen, uitgaven en bezittingen.

 • Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

  Heeft u moeite om de gemeentelijke belastingen te betalen? Vraag een betalingsregeling aan. Wij beoordelen op basis van het ingevulde formulier of u hiervoor in aanmerking komt.

 • Kopie aanslag gemeentelijke belastingen

  Wilt u een kopie van uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen?

 • Lokale lasten calculator

  U kunt uw gemeentelijke lasten berekenen en vergelijken.

 • Leidraad invordering gemeentelijke belastingen

  Het doel van deze leidraad is de burger rechtszekerheid te bieden voor de door de overheid te treffen invorderingsmaatregelen voor de gemeentelijke belastingen.