Het dorp Putten

Putten is een groen, gastvrij en ondernemend dorp op de Veluwe. Voor de duizenden recreanten en de ruim 24.000 inwoners is Putten een aantrekkelijke gemeente met voor ieder wat wils.

De oppervlakte bedraagt ruim 8.750 hectare. De gemeente is erg geschikt om op de fiets of te voet te verkennen. De natuur kenmerkt zich door bossen, het agrarisch buitengebied, het polderlandschap en het Veluwerandmeer.

Daarnaast zijn er verschillende landgoederen en monumentale panden. In het bos ligt het Solse Gat en vindt u in Putten het Zwaartepunt van Nederland. Ontdek landgoed Schovenhorst met zijn imposante bomentuinen en de 40 meter hoge bostoren. Of ga naar het Bosbad Putten. Breng een bezoek aan museum De Tien Malen, museumboerderij De Mariahoeve, het Putter Stoomgemaal of de Kunstkelder.

Putten kent een rijk verenigingsleven, zowel op kerkelijk, sportief, sociaal en cultureel gebied. De inzet van veel vrijwilligers is hierbij bijzonder belangrijk.

Putten ligt centraal en is daarmee goed bereikbaar. Dit is aantrekkelijk voor de vele ondernemers op de industrie-/bedrijventerreinen en in het centrum. In Putten is 31,5 hectare industriegrond. Het Puttense winkelbestand kent een gevarieerd aanbod. Iedere woensdagochtend is er een grote warenmarkt op het Kerkplein en het Fontanusplein. De jaarlijkse Ossenmarkt op de 2e woensdag in oktober trekt veel bezoekers.

In Putten zijn veel restaurants en horecagelegenheden. De winkeliersvereniging en horeca zorgen regelmatig voor leuke evenementen in het centrum. Daarnaast vormen de agrarische en toeristische sector een belangrijke bron van inkomsten.

De sporthal Putter Eng en het sportpark bieden mogelijkheden voor veel takken van sport. Het sportveldencomplex is opnieuw ingedeeld en een tweede sporthal "de Meeuwenhal" gebouwd. Daarnaast zijn er particuliere sportscholen en tennisbanen.