Liberation Route Europe

De Liberation Route Europe volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa.

Foto van een luisterplekDe Liberation Route Europe volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route start in Zuid-Engeland en loopt via Normandië, de Ardennen en Nederland richting het Duitse Hürtgenwald en Berlijn. De Liberation Route Europe gaat verder naar de Poolse stad Gdansk. Waar bijna twee generaties later een democratische revolutie op gang kwam. Dit om de afscheiding van Europa op te heffen.

De Liberation Route Europe laat mensen beleven wat zich in 1944-1945 afspeelde. In Nederland zijn veel luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren. U luistert naar indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen tijdens de laatste oorlogsjaren. De verhalen zijn gratis te downloaden vanaf www.liberationroute.nl of te beluisteren via (0900) 542 3728.

In Putten zijn sinds 2016 drie luisterplekken op locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de razzia:

  • Bij de Oldenallerbrug, de locatie van de aanslag.
  • Bij de gedenksteen aan de zuidzijde van de Oude Kerk, de plaats waar de mannen zijn weggevoerd.
  • Naast de Herdenkingshof en De Vrouw van Putten, waar jaarlijks de razzia wordt herdacht.

Op de smartphone is de Liberation Route Europe app te downloaden. Deze gratis app is beschikbaar voor iPhone en Android. En biedt direct toegang tot historische gebeurtenissen, bezienswaardigheden, biografieën, luisterverhalen en nog veel meer.