Afval ophalen

Naast het aanbieden van afval bij het afvalbrengstation, kunt u er ook voor kiezen om uw grof afval of tuinafval op te laten halen. Dit is wel tegen een hoger tarief. Als het afval bij u is opgehaald, wordt het afval gewogen en ontvangt u een factuur. Let op: matrassen worden niet meer gewogen, maar per stuk berekend.

Uw afval ophalen online aanvragen via DigiD

Ophaaldagen

  • Grof afval wordt op dinsdag opgehaald. Heeft u het formulier voor maandag 12.30 uur ingevuld? Dan kunt u het afval de eerstvolgende dinsdag laten ophalen.
  • Tuinafval wordt op vrijdag opgehaald. Heeft u het formulier voor donderdag 12.30 uur ingevuld? Dan kunt u het afval de eerstvolgende vrijdag laten ophalen.

Kosten

  • De kosten voor het ophalen van grof afval bedragen € 22,00 tot 100 kg. Alles daarboven wordt na weging (€ 2,20 per 10 kg) doorberekend op uw factuur.
  • De kosten voor het ophalen van tuinafval bedragen € 11,00 tot 100 kg. Alles daarboven wordt na weging (€ 1,10 per 10 kg) doorberekend op uw factuur.
  • De kosten voor het ophalen van een of meerdere matrassen bedragen € 22,00 per stuk. Heeft u nog meer (grof) afval aan te bieden? Dan betaalt u € 15,00 per matras. Deze kosten worden apart vermeld op uw factuur.

Liever niet online invullen?

Dan kunt u tijdens de openingstijden van de Servicebalie langskomen in het gemeentehuis. De medewerkers van de Servicebalie vullen dan het formulier voor u in. U kunt ook bellen naar onderstaand telefoonnummer.

Contactgegevens

T (0341) 359 611