Cultuur- en erfgoed

Op de Noord-Veluwe werken 9 gemeenten samen om inwoners en bezoekers cultuur en erfgoed te laten beleven in 2022-2024.

Op de Noord-Veluwe werken 9 gemeenten samen om inwoners en bezoekers cultuur en erfgoed te laten beleven in 2022-2024. De provincie Gelderland stelt voor deze periode subsidie beschikbaar. Het gaat om de regeling ‘Cultuur- en erfgoedpact’ en ‘Aangepaste maatregelen duurzame culturele infrastructuur’. De 9 gemeenten zijn Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Cultuur en erfgoed beleven

Voor 2022-2024 maakten de 9 Noord-Veluwse gemeenten twee visiedocumenten. Het gaat om de Regiovisie en het Cultuur- en erfgoedpact 2022 -2024. Met dit programma bevorderen de gemeenten de deelname van inwoners en bezoekers aan cultuur en erfgoed. De regionale activiteiten zijn gericht op erfgoed, muziek en cultuurmarketing. Ook wordt in elke gemeente een lokaal cultureel platform opgericht of verder versterkt. In deze platforms zijn lokale culturele organisaties vertegenwoordigd. Een andere belangrijke pijler is het Verhaal van de Veluwe: een verhaallijn waarin onder andere de geschiedenis, traditie en cultureel erfgoed worden samengebracht.

Gemeente Putten is penvoerder

Als penvoerder ondersteunt Putten de werkzaamheden voor de Regiovisie en het Cultuur- en erfgoedpact 2022 -2024. Zo organiseert de gemeente overleggen met ambtenaren, uitvoerders en bestuurders. Ook is de gemeente als budgethouder verantwoordelijk voor de financiële afhandeling. De gemeente Putten verstrekt de subsidies namens de 9 gemeenten aan uitvoeringsorganisaties.

Vervolg op Cultuur- en erfgoedpact 2017-2021 

Het huidige Cultuur- en erfgoedpact is een vervolg op het Cultuur- en erfgoedpact 2017-2021. De titel van dat pact was “De kunst van samenwerking: cultuur en erfgoed”. 

De ‘Aangepaste maatregelen duurzame culturele infrastructuur’ is een eenmalige subsidieregeling van de provincie Gelderland voor de periode 2022-2024.

Documenten

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente.

T (0341) 359 611