Fietsstraat

Foto van het kunstwerk aan de fietsstraatHet kunstwerk aan de Stenenkamersweg is gemaakt door Gerrit van Emous (1959), een geboren en getogen Puttenaar: "Als kind was de Stenenkamerseweg voor mij persoonlijk een 'fietsstraat'. Ik fietste 6 jaar lang over deze weg naar de lagere school in Steenenkamer. In die tijd reden er zo weinig auto's, dat ik mij deze straat als een fietsstraat herinner."

In het kunstwerk heeft de kunstenaar twee platen van staal gebruikt. De roestvrij stalen plaat geeft het heden weer en de cortenstalen (roestende) plaat geeft het verleden weer.

De twee platen met daartussen een ruimte staan symbool voor de twee rijbanen met daartussen een verhoging als afscheiding.

Het heden en verleden gevangen in één object.

Het kunstwerk is geplaatst na de realisering van de fietsstraat in 2013. De gemeenteraad heeft hiervoor een budget van € 550.000,00 beschikbaar gesteld. De helft van dit bedrag is gesubsidieerd door de provincie Gelderland en door de Europese Unie via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Naast het kunstwerk is een bankje geplaatst om fietsers een rustpunt te bieden tijdens hun fietstocht.