Hogesteeg 24 - De Heetkamp

Foto van gemeentelijk monument aan de Hogesteeg 24.Gemeentelijk monument - De boerderij, genaamd “De Heetkamp”, heeft een rieten zadeldak met wolfseinden. In de voorgevel zijn twee grote vensters met vierruitsschuiframen. Aan allebei de zijde van deze vensters is een smal venster. Alle vensters hebben luiken. Op zolderhoogte is een klein venster zonder luiken. De bakstenen gevel heeft vlechtingen en enkele eenvoudige muurankers.

De linkergevel heeft ter hoogte van de deel vier kleine gietijzeren stalramen, twee wat grotere gietijzeren stalramen en een staldeur. Ter hoogte van het woongedeelte is een raampartij.

De rechterzijgevel heeft ter hoogte van de deel enkele kleine en grotere ramen van verschillende afmetingen. Ter hoogte van het woongedeelte is een deur met daarnaast een raampartij.

De achtergevel heeft een houten dubbele deeldeur. Aan allebei de zijde van de deeldeur is een raam en een staldeur.

Het betreft hier een fraaie boerderij in een gebied van bijzonder landschappelijke waarde, dat tot het Landgoed Oldenaller behoort. De boerderij heeft intern verbouwingen ondergaan.

Ten oosten van boerderij staat een eenvoudige schuur met een pannen zadeldak voorzien van wolfseinden. Ten zuiden van de boerderij staan drie 4-roedenbergen en een stenen schuur met een pannen zadeldak voorzien van wolfseinden.

Tot de boerderij behoort een houten schaapskooi op een stenen voet voorzien van een rieten wolfsdak. De schaapskooi is in tegenstelling tot bovengenoemde bijgebouwen niet op het erf maar op een grotere afstand van de boerderij gesitueerd en wel ten westen van de Hogesteeg tegenover de boerderij Hogesteeg 18.