Melding voorgenomen huwelijk

Als u online uw huwelijksdatum vastlegt, dan doet u direct de ‘melding voorgenomen huwelijk‘ (voorheen ondertrouw). U ontvangt hiervan een bevestiging. De ‘melding voorgenomen huwelijk’ moet minimaal 14 dagen en maximaal een jaar voor de huwelijksdag plaatsvinden en zijn goedgekeurd.

Let op! Voor het online vastleggen heeft u ook de identiteitsbewijzen van de getuigen digitaal nodig. Plus de ingevulde melding trouwen op locatie.

 Online uw huwelijksdatum vastleggen en melding doen

Niet online vastleggen?

Wilt u uw huwelijksdatum niet online vastleggen? Dan kunt u contact opnemen met Burgerzaken, telefoonnummer (0341) 359 670. Bij het vastleggen van de datum, wordt er direct een afspraak ingepland voor de ‘melding voorgenomen huwelijk’. U kunt iedere werkdag van 08:30 uur tot 15:00 uur terecht voor een ‘melding voorgenomen huwelijk’. Hiervoor moet u wel een afspraak maken.

U woont beiden niet in Putten

Woont u beiden niet in Putten, maar wilt u wel in Putten trouwen? Dan kunt u ook online uw huwelijk vastleggen en melding doen of contact opnemen met Burgerzaken, telefoonnummer (0341) 359 670.

U hebt een niet-Nederlandse nationaliteit

Hebt u beiden of één van u beiden niet de Nederlandse nationaliteit, dan gelden er bijzondere regels. U kunt voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. In verband met soms lange procedures is het wenselijk dat u dit vroegtijdig doet.