Melding voorgenomen huwelijk

Als u online uw huwelijksdatum vastlegt, dan doet u direct de ‘melding voorgenomen huwelijk‘ (voorheen ondertrouw). U ontvangt hiervan een bevestiging. De ‘melding voorgenomen huwelijk’ moet minimaal 14 dagen en maximaal een jaar voor de huwelijksdag plaatsvinden en zijn goedgekeurd.

 Online uw huwelijksdatum vastleggen en melding doen

Niet online vastleggen?

Wilt u uw huwelijksdatum niet online vastleggen? Dan kunt u contact opnemen met Burgerzaken, telefoonnummer (0341) 359 670. Bij het vastleggen van de datum, wordt er direct een afspraak ingepland voor de ‘melding voorgenomen huwelijk’. U kunt iedere werkdag van 08:30 uur tot 15:00 uur terecht voor een ‘melding voorgenomen huwelijk’. Hiervoor moet u wel een afspraak maken.

U woont beiden niet in Putten

Woont u beiden niet in Putten, maar wilt u wel in Putten trouwen? Dan kunt u ook online uw huwelijk vastleggen en melding doen of contact opnemen met Burgerzaken, telefoonnummer (0341) 359 670.

U hebt een niet-Nederlandse nationaliteit

Hebt u beiden of één van u beiden niet de Nederlandse nationaliteit, dan gelden er bijzondere regels. U kunt voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. In verband met soms lange procedures is het wenselijk dat u dit vroegtijdig doet.