Legaliseren documenten

Legaliseren is een document geschikt maken voor gebruik in een ander land. Bijvoorbeeld een diploma of een afschrift van de burgerlijke stand. Door deze legalisatie is duidelijk dat uw document van een bevoegde instantie komt.

Legaliseren van buitenlandse documenten voor gebruik in Nederland

U kunt uw buitenlandse document in bijna alle gevallen laten legaliseren. Uw document is dan klaar voor gebruik in Nederland of bij een Nederlandse ambassade. Hiervoor zijn verschillende stappen nodig. U kunt dit per land of gebied bekijken.

Meer informatie over Legaliseren van buitenlandse documenten voor gebruik in Nederland vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl.

Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland

U kunt uw Nederlandse document geschikt maken voor gebruik in een ander land. U hebt dan meestal eerst een Nederlandse legalisatie nodig. Uw document krijgt dan een stempel of sticker. De legalisatie wordt door de ambassade/consulaat van het land waar u het document gaat gebruiken gedaan.

Meer informatie over Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl.

Contactgegevens

T (0341) 359 673