Honden in Putten

Misschien hebt u – net als veel mensen in Putten - één of meer honden. Dan vindt u het heel gewoon dat u de hond enkele keren per dag moet uitlaten. Het moet echter niet gewoon worden dat andere mensen hier overlast van ondervinden. Daarom zijn er regels voor het uitlaten van honden.

U bent verplicht om hondenpoep op te ruimen

Een eigenaar/houder van een hond is verplicht om poep van de hond op te ruimen. Dit staat in de Algemene plaatselijke verordening (Apv). Dit hoeft alleen binnen de bebouwde kom en in de openbare groenstroken.

U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen op de aangewezen hondenpoepstroken. De gemeente Putten houdt deze schoon.

De gemeentelijke opsporingsambtenaren controleren hier regelmatig op. Als u de hondenpoep niet opruimt, dan riskeert u een boete van € 149,00. 

Hondenpoepstroken/-uitlaatvelden in Putten

Nummer Hondenpoepstroken
1 Henslare
2 Gildegoed
3 Bekestere
4 Pepersgoed
5 Bouwmeestersgoed
6 Fietspad richting Nijkerkerstraat
7 Enghuusweg
8 Park de Groene Scheg
9 Skatebaan
10 Hoge Engweg

 

Hondenpoepstroken in Putten locaties

Hondenpoepbakken en -zakjes

Bij verschillende hondenpoepbakken zijn dispensers geplaatst. Hier kunt u gratis zakjes uithalen om de poep van uw hond mee op te rapen. De zakjes kunnen gemakkelijk in de broekzak meegenomen of aan de hondenriem geknoopt worden. Na het opruimen gooit u het zakje in een gemeentelijke afvalbak. Of u neemt het mee naar huis en gooit het bij het restafval. Gooit u het zakje a.u.b. niet in de rioolputten, want hierdoor raakt de riolering verstopt.

De locaties van de hondenpoepbakken en -zakjesautomaten vindt u op onze pagina Locaties hondenpoepbakken.

Aanlijngebod

U bent als eigenaar/houder van een hond verplicht om de hond aan te lijnen. Dit staat in de Apv en hoeft alleen binnen de bebouwde kom. Toch wil een hond wel eens lekker rondrennen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders de volgende hondenuitloopterreinen aangewezen:

  • In de Groene Scheg. Ter hoogte van de Bentinckstraat/Van Weesstraat.
  • Aan het fietspad tussen Gildegoed en de Nijkerkerstraat. Ter hoogte van Bekestere.

Ook in delen van het bos geldt een aanlijngebod. Staatsbosbeheer heeft op de kaart van het Putterbos ‘hondenlosloopgebieden’ aangewezen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer, telefoonnummer (030) 692 61 11 of mail naar veluwe@staatsbosbeheer.nl

De gemeentelijke opsporingsambtenaren controleren regelmatig of inwoners van Putten hun hond binnen de bebouwde kom los laten lopen. Laat u uw hond loslopen dan riskeert u een boete.