Melding advies, hulp of ondersteuning (Wmo)

De Wmo is een wet op het gebied van welzijn en zorg. Een belangrijk doel van de Wmo is meedoen. Dat betekent dat iedereen kan meedoen in de samenleving. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Dus elke leeftijd, gehandicapt of niet en met of zonder problemen.

Wat gebeurt er als u zich meldt?

U kunt via onderstaand formulier een melding doen voor hulp, ondersteuning of een Wmo voorziening. Als u een melding doet, gaan we een aantal dingen doen.

Uw melding advies, hulp en ondersteuning online doorgeven

Formulier melding advies, hulp en ondersteuning (PDF downloaden)

Verlenging aanvraag

Op dit moment maakt u of uw kind gebruik van ondersteuning of hulp op het gebied van Wmo of Jeugdhulp. En u wilt deze ondersteuning of hulp graag verlengen? Dan kunt u direct het verlengingsformulier invullen. Er wordt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om het formulier met u door te nemen.

Gaat uw verlenging om een begeleiding vanuit de Wmo of een jeugd voorziening? Dan vragen wij u om het evaluatieplan mee te sturen. Het evaluatieplan is noodzakelijk voor het beoordelen van de verlenging.

Uw verlenging advies, hulp en ondersteuning online doorgeven

Formulier verlenging advies, hulp en ondersteuning (PDF downloaden)

Verkorte aanvraag

Heeft u al een voorziening maar wilt u hier een aanpassing op laten doen? Dan kunt u direct het verkorte aanvraagformulier invullen. Er wordt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om het formulier met u door te nemen.

Formulier verkorte aanvraag Wmo (PDF downloaden)

Wijziging doorgeven

Wilt u overstappen naar een andere zorgaanbieder? Of gaat u verhuizen? Dan kunt u gebruik maken van het wijzigingsformulier. Ook wanneer u wilt overstappen naar een persoonsgebonden budget of naar zorg in natura kunt u dit formulier invullen.

Formulier wijziging Wmo downloaden (PDF downloaden)