Melding advies, hulp of ondersteuning (Wmo)

De Wmo is een wet op het gebied van welzijn en zorg. Een belangrijk doel van de Wmo is meedoen. Dat betekent dat iedereen kan meedoen in de samenleving. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Dus elke leeftijd, gehandicapt of niet en met of zonder problemen.

Wat gebeurt er als u zich meldt?

U kunt via onderstaand formulier een melding doen voor hulp, ondersteuning of een Wmo voorziening. Als u een melding doet, gaan we een aantal dingen doen.

Uw melding advies, hulp en ondersteuning online doorgeven

Formulier melding advies, hulp en ondersteuning (PDF downloaden)

We komen op huisbezoek

Om het meldingsformulier met u door te nemen, komen wij bij u op huisbezoek. We spreken dan de problemen door die u in het dagelijkse leven ervaart en wat u graag zou willen veranderen. We bespreken ook wat de mogelijkheden zijn voor die veranderingen en wat daar voor nodig is.  

We kijken of er ook andere oplossingen zijn

We zullen altijd eerst kijken of u hulp kunt krijgen van vrienden of familie of bij een andere organisatie. Alleen wanneer dit allemaal niet mogelijk is, krijgt u mogelijk een Wmo-voorziening.

Een melding is niet hetzelfde als een aanvraag

Wanneer in ons onderzoek blijkt dat er geen andere oplossingen voor de problemen die u ervaart zijn, of u vindt dat de aangeboden oplossingen niet passend zijn, kunt u een aanvraag doen voor een Wmo-voorziening. Het aanvraagformulier ontvangt u dan van de consulent die bij u op huisbezoek is geweest. Wij gaan die aanvraag daarna in behandeling nemen. Een melding is dus niet een aanvraag.

Verkorte aanvraag

Heeft u al een voorziening maar wilt u hier een aanpassing op laten doen? Dan kunt u direct het verkorte aanvraagformulier invullen. Er wordt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om het formulier met u door te nemen.

Formulier verkorte aanvraag Wmo downloaden (PDF downloaden)

Wijziging doorgeven

Wilt u overstappen naar een andere zorgaanbieder of gaat u verhuizen? Dan kunt u gebruik maken van het wijzigingsformulier. Ook wanneer u wilt overstappen naar een persoonsgebonden budget of naar zorg in natura kunt u dit formulier invullen.

Formulier wijziging Wmo downloaden (PDF downloaden)