6.100 bomen en struiken geplant om bossen in Putten te herstellen

De Gemeente Putten is bezig om bossen een nieuw leven in te blazen. Dit project heet het bosrevitalisatieproject. Hierbij is een mijlpaal bereikt: de 6.100ste boom is geplant. Dit is een belangrijke stap naar het herstellen van de bossen en het vermeerderen van het aantal soorten dieren en planten in de bossen.

Doel

Het doel van het project is om de gezondheid van de natuur en de leefomgeving van planten en dieren te verbeteren. Daarnaast is het doel dat scholen, natuurliefhebbers en wandelaars meer mogelijkheden hebben in de bossen en zij dit stuk natuur kunnen gebruiken voor ontspanning en natuuronderzoek. 

Toewijding

Boswachter Bram Bergman, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het project, vertelt: “Het planten van de 6.100 bomen en struiken zorgt ervoor dat de bossen divers worden en dat veel verschillende dieren en planten zich hier thuis kunnen voelen. Ook zorgen de bomen en struiken voor een gezondere leefomgeving voor onze inwoners.”

Toekomst

Het project is nog niet klaar. De Gemeente Putten blijft eraan werken om de gezondheid van de bossen in stand te houden en bijzondere natuurgebieden te behouden.