• Echtpaar Kruse 60 jaar getrouwd

28 november 2022

Gradus Coenraad Kruse en Klaaske Brilman waren op 19 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester H.A. Lambooij bezocht het echtpaar en feliciteerde hen met hun diamanten bruiloft.

• Puttense inburgeraars tekenen participatieverklaring

28 november 2022

Op dinsdag 22 november hebben 18 inburgeraars uit de gemeente Putten met succes het traject voor de participatieverklaring afgelegd. Zij ontvingen uit handen van wethouder Jim van den Hoorn de participatieverklaring. Dit is een officieel document waarin de inburgeraar aangeeft de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving te respecteren.

• Doe de verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland

28 november 2022

Veilig Verkeer Nederland heeft een verkeersquiz speciaal voor inwoners van de gemeente Putten gemaakt. Kent u de regels bij bekende verkeerssituaties in Putten?

• Krijg direct informatie bij een noodsituatie

28 november 2022

NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

• Bescherm pluimvee tegen de vogelgriep

28 november 2022

In Nederland komt de vogelgriep voor. Vogelgriep is een ziekte die gevaarlijk is voor veel verschillende vogelsoorten. De ophokplicht is nodig om verdere verspreiding van de vogelgriep te voorkomen. Loop niet zomaar naar binnen bij een pluimveehouder, maar meldt u eerst bij de eigenaar.

• Zaag op 10 december uw eigen kerstboom op de Krachtighuizerheide

21 november 2022

Kom op zaterdag 10 december tussen 09.00 en 15.00 uur uw eigen kerstboom zagen. Op de heide groeien veel grove dennen. Het is daarom belangrijk om deze dennen te verwijderen. De grove den verdringt met zijn groei de struikheide. Hierdoor is er steeds minder heide te vinden. De heide heeft meer ruimte om te groeien als er minder dennen zijn.

• Blauwe afvalzakken te koop vanaf 1 december

22 november 2022

Vanaf donderdag 1 december zijn er weer blauwe restafvalzakken te koop bij de gemeentelijke verkooppunten. De afgelopen periode heeft u gemeentelijke transparante zakken gebruikt voor uw restafval. Deze kunt u tot 1 juli 2023 blijven gebruiken en aanbieden bij de inzameling van het restafval. Als u nog onaangebroken rollen transparante gemeentelijke afvalzakken heeft, mag u deze omruilen voor een rol blauwe restafvalzakken.

• Gemeente Putten en Servicepunt Vrijwillige Inzet bedanken vrijwilligers

14 november 2022

De gemeente Putten en Servicepunt Vrijwillige Inzet bedanken op de Dag van de Vrijwilliger graag alle vrijwilligers uit Putten. Zet u zich in als vrijwilliger voor de gemeente en haar inwoners? Kom dan langs op de weekmarkt op woensdag 7 december. Wij staan hier voor u klaar met koffie en thee en iets lekkers van 09.30 tot 12.00 uur. Ontmoet andere vrijwilligers, medewerkers van het Servicepunt en laat u bedanken.

• Straatverlichting

U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hier klachten melden. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijdstippen dat de verlichting aan of uit is.

• De Puttense Vrijwilligersprijs van 2022

21 november 2022

De Puttense Vrijwilligersprijs van het jaar 2022 is de gemeentelijke waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de gemeente Putten. Kansmakers zijn vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor Puttense initiatieven en organisaties. Door de inzet van vrijwilligers kunnen organisaties bestaan en zich verder ontwikkelen.