Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Geen nieuwsberichten missen? Abonneer u op onze RSS-feed. Nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

• Feestelijke ingebruikname Van Geenstraat

23 mei 2024

Van 4 maart tot en met 21 mei heeft BAM Infra in opdracht van de gemeente Putten gewerkt aan de Van Geenstraat. Vanochtend hebben de basisschoolleerlingen van De Wegwijzer deze weg officieel in gebruik genomen op geheel eigen wijze met onder meer skeelers, fietsen en skateboards.

• Rekenkamer start onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten

22 mei 2024

De samenwerkende rekenkamer van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten doet onafhankelijk onderzoek om de gemeenteraden te ondersteunen bij hun controlerende en kaderstellende taken. Op dit moment start de Rekenkamer het onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de vijf gemeenten. Dit beleid heeft als doel om inwoners bestaanszekerheid te bieden via diverse maatregelen en instrumenten.

• Bestrijding eikenprocessierups

16 mei 2024

De gemeente Putten zet ook in 2024 in op de bestrijding en beheersing van de eikenprocessierups.

• Driewielontdekdag op donderdag 13 juni

17 mei 2024

Doortrappen Gelderland organiseert op donderdag 13 juni een driewielontdekdag in Putten. Op deze dag kunt u van alles leren over de driewielfiets en krijgt u persoonlijke aandacht en advies.
    Heeft u minder balans en kunt of durft u daardoor niet meer te fietsen op een fiets met twee wielen, maar wilt u wel blijven bewegen? Dan kan een driewielfiets voor u een oplossing zijn.

• Gaat u op reis? Vraag op tijd een identiteitskaart of paspoort aan

16 mei 2024

Als u naar het buitenland gaat, heeft u een geldig reisdocument nodig. Controleer dus uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Vraag dan een nieuw document aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen.

• Historische schatten in Halvinkhuizen

Column wethouder Bertus Cornelissen

• Werk aan Van Geenstraat klaar

22 mei 2024

Fase twee, drie en vier van de werkzaamheden aan de Van Geenstraat zijn afgerond, hiermee is het werk klaar en is de weg weer open voor verkeer.

• College van B&W positief over plan voor woningen aan Huybertsenweg

15 mei 2024

Het college van B&W van de gemeente Putten staat positief tegenover een plan voor woningbouw aan de Huybertsenweg. De eigenaren van de gronden hebben een plan ingediend voor 25 woningen verdeeld over drie gebouwen. Het gaat om 13 koopwoningen en 12 sociale huurwoningen. Maar liefst 24 van de 25 woningen vallen in de categorieën goedkoop en betaalbaar.

• Kermis ook deze zomer in het centrum

13 mei 2024

Woensdag 31 juli tot en met zaterdag 10 augustus vindt de Puttense kermis plaats op het parkeerterrein aan de Brinkstraat. Vorig jaar werd de kermis voor het eerst op deze locatie georganiseerd, vanuit de gedachte om meer (culturele) activiteiten en evenementen in het hart van het dorp te krijgen. Uit de evaluatie blijkt dat de ‘proef’ van vorig jaar in hoofdzaak succesvol is en dat de kermis bijdraagt aan meer gezelligheid en levendigheid in het centrum.

• Vrede en menselijkheid

15 mei 2024

Column burgemeester H.A. Lambooij

• Laatste drie straatnaamborden in Rimpeler onthuld

13 mei 2024

Vorige maand zijn in de woonwijk Rimpeler de laatste drie straatnaamborden onthuld: Conny Heijmansstraat, Els Eekhouttestraat en Zuster Joustrastraat. Net als de andere straten in de wijk zijn ook deze straten vernoemd naar vrouwen die van grote betekenis zijn geweest voor de Puttense samenleving. De ceremonies vonden plaats bij boerderij Rimpeler in aanwezigheid van familieleden, nabestaanden, bewoners, wethouder Van Nieuwenhuizen en leden van de straatnamencommissie.

• Een vluchtplan kan uw leven redden

13 mei 2024

Bij brand heeft u 3 minuten om uw huis veilig te verlaten. Het is dus van levensbelang dat u weet hoe u snel en veilig uw huis uit kunt komen. Heeft u al nagedacht over hoe uw vluchtplan eruitziet?

• Heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen 2024 al betaald?

07 mei 2024

Eind februari heeft de gemeente Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2024 verstuurd. Het aanslagbiljet kreeg u per post of verscheen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u niet gekozen voor een automatische incasso? Vergeet dan niet om de aanslag uiterlijk vrijdag 31 mei 2024 te betalen.

• Koninklijke Onderscheiding voor twee inwoners van Putten

30 april 2024

Ter gelegenheid van Koningsdag 2024 kregen twee inwoners van de gemeente Putten een Koninklijke Onderscheiding. De heer Boiten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Bos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• College van B&W wijst panden in het centrum aan als voorlopig gemeentelijk monument

26 april 2024

Het college van B&W van de gemeente Putten heeft dinsdag 23 april 2024 het besluit genomen om zo’n 25 panden als voorlopig monument aan te wijzen. Deze panden vallen nu onder de voorbescherming van de Erfgoedverordening. “Een grote stap naar een actievere bescherming van de historie van ons dorp”, zegt wethouder Sander van Nieuwenhuizen.