Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Geen nieuwsberichten missen? Abonneer u op onze RSS-feed. Nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

• Gratis compost op 23 maart

26 februari 2024

Inwoners van de gemeente Putten kunnen zaterdag 23 maart tussen 08.30 en 12.30 uur gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het inleveren van groente-, fruit, tuinafval en etensresten (GFTe). Inwoners kunnen gratis twee zakken compost ophalen bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat 7 in Putten (zolang de voorraad strekt).

• Caravankeuring Veilig Verkeer Nederland op 23 maart

26 februari 2024

Met het voorjaar in aantocht komt daarmee de periode om er weer op uit te trekken. Afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland organiseert ook dit jaar weer de caravankeuring.

• Putten timmert aan de weg

28 februari 2024

Column wethouder Sander van Nieuwenhuizen

• Altijd op de hoogte van nieuws en informatie van de gemeente

26 februari 2024

De gemeente Putten deelt dagelijks nieuws en informatie met inwoners, ondernemers en (vrijwilligers)organisaties. U kunt deze informatie tot u nemen op de manier die bij u past. In dit artikel leest u welke communicatiemiddelen wij waarvoor inzetten.

• Kleur mee voor onze AfvalHelden

26 februari 2024

Van maandag 4 tot zondag 10 maart is het De Week van de AfvalHelden. In deze week zetten we de medewerkers van de Buitendienst in het zonnetje. Daarom houden we een kleurwedstrijd voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Met de ingeleverde kleurplaten gaan we het Afvalbrengstation mooi versieren. Doe je ook mee? Dan maak je kans op een mooie prijs!

• Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

19 februari 2024

Om te voorkomen dat afval wordt aangeboden in verkeerde afvalzakken, of dat er afval gedumpt wordt, leggen wij u graag de regels uit over het aanbieden van afval.

• Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024

20 februari 2024

Het is alweer bijna tijd voor de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 23 maart gaan we aan de slag om Putten zwerfafvalvrij te maken.

• WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen 2024

20 februari 2024

U maakt dagelijks gebruik van gemeentelijke voorzieningen. Denk aan de straat, het riool, de openbare verlichting en de afvalinzameling. Met deze voorzieningen zorgen we ervoor dat ons dorp schoon, mooi en veilig blijft. Het onderhoud hiervan kost geld. Daarom ontvangt u een aanslag voor het betalen van gemeentelijke belastingen.

• Brengt u een pannetje soep?

21 februari 2024

Column wethouder Jim van den Hoorn

• Wegwerkzaamheden Van Geenstraat vanaf 4 maart

22 februari 2024

Van maandag 4 maart tot woensdag 29 mei zijn er wegwerkzaamheden aan de Van Geenstraat. Dit gaat om onderhoud, maar ook om reconstructiewerkzaamheden die de veiligheid en de doorstroming vergroten.

• In Putten stijgen gemeentelijke belastingen minder dan gemiddeld in Nederland

19 februari 2024

Eind februari worden de aanslagen gemeentelijke belastingen weer verstuurd. Alle belastingen bij elkaar opgeteld, gaan inwoners van Putten 1% meer betalen. Ter vergelijking: in Nederland betaalt men gemiddeld 8,5% meer.

• Gemeente Putten doet mee aan NLdoet

19 februari 2024

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet. NLdoet is een grote vrijwilligersactie. Oranje Fonds zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en wil dat zoveel mogelijk Nederlanders vrijwilligerswerk ervaren op deze dagen.

• Gemeente Putten verkent nieuwe wegen om ambities duurzaamheid en woningbouw te kunnen realiseren

16 februari 2024

De gemeente Putten wil verduurzamen én nieuwe woningen en bedrijven blijven voorzien van stroom. Maar ook Putten heeft te maken met een overvol elektriciteitsnet. Dit kan grote, negatieve gevolgen hebben voor de ambities op het gebied van duurzaamheid en wonen. Het college van B&W heeft daarom opdracht gegeven om een nieuw beleidskader voor duurzame energie op te stellen en te onderzoeken welke slimme energiesystemen kansrijk zijn om nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen alsnog mogelijk te maken.

• Tijdelijk Noodfonds Energie

12 februari 2024

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit fonds gaat een deel van hun rekeningen betalen deze winter. Ondanks de maatregelen van de overheid, zoals het energieplafond, kampen nog altijd veel mensen met te hoge energierekeningen

• De Puttense Vrijwilligersprijs van 2023

20 februari 2024

De Puttense Vrijwilligersprijs van het jaar 2023 is de gemeentelijke waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de gemeente Putten. Kansmakers zijn vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor Puttense initiatieven en organisaties. Door de inzet van vrijwilligers kunnen organisaties bestaan en zich verder ontwikkelen.