Nieuws

 • College maakt werk van behoud historische panden

  01 juni 2023

  Het college van B&W van de gemeente Putten wil historisch waardevolle panden behouden en beter beschermen voor de toekomst. Veel panden die de gemeente als waardevol beschouwt, hebben op dit moment nog geen monumentale status. Daarom stelt het college de gemeenteraad voor om de erfgoedverordening vast te stellen. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 29 juni.

 • Compensatie sociaal minimum

  26 mei 2023

  In Nederland hebben we het sociaal minimum. Dit is het bedrag dat iemand ontvangt die een bijstandsuitkering krijgt. Wanneer iemand een volledige uitkering van het UWV krijgt, kan het zijn dat het inkomen lager is dan de bijstandsnorm. U heeft dan recht op een toeslag. De gedachte is dat de toeslag dan aanvult tot het sociaal minimum. In de praktijk blijkt dit alleen niet altijd zo te zijn.

 • Cultureel idee? Bespreek het met de Cultuurmakelaar

  26 mei 2023

  Heeft u een cultureel idee voor Putten, wilt u iets organiseren met uw vereniging, bent u een maker en wilt u in contact komen met andere makers? Onze Cultuurmakelaar Karelien helpt u graag verder. Ook voor vragen over mogelijke subsidies en fondsen kunt u bij haar langskomen.

 • 7 dagen alleen maar water drinken

  26 mei 2023

  Vanaf vrijdag 9 juni 17.00 uur gaat de #7Dagenwaterchallenge van start. Actief Putten daagt u uit 7 dagen alleen water en thee zonder suiker te drinken.

 • Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in publieksruimte Gemeentehuis Putten

  25 mei 2023

  Op 25 mei 2023 werd in de publieksruimte van het gemeentehuis van Putten de tekst van Artikel 1 van de Grondwet onthuld door wethouder Jim van den Hoorn. Hierdoor is de tekst vanaf vandaag zichtbaar voor iedereen die het gemeentehuis bezoekt. Ter gelegenheid van de onthulling hield burgemeester H.A. Lambooij een toespraak over het belang van het eerste artikel van de Grondwet.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer P. van der Leeden

  25 mei 2023

  De heer P. (Paulus) van der Leeden (73 jaar) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Donderdag 25 mei 2023 ontving hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Lambooij. Van der Leeden heeft de onderscheiding ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.

 • Putten presenteert een sluitende Kadernota 2024 met grote ambities

  25 mei 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten stuurde deze week de Kadernota 2024 naar de gemeenteraad. Het betreft de eerste kadernota van het huidige college. Ondanks de grote ambities van het college, zijn de uitkomsten van de Kadernota 2024 structureel positief. Het is nu aan de gemeenteraad om hierover in gesprek te gaan en tot besluitvorming te komen. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering van 1 juni 2023.

 • Meldpunt openbare ruimte (melding)

  Een schone en veilige omgeving staat bij ons voorop. Ziet u dat straatverlichting niet werkt of een stoeptegel kapot is? Heeft u last van water in de straat door een rioolverstopping? Ziet u dat ergens afval is gedumpt of is uw vuilnis niet opgehaald? Hebt u klachten over hondenpoep? Wordt er regelmatig op de stoep geparkeerd? Meld dit dan bij ons.

 • Controleer uzelf en anderen op tekenbeten

  22 mei 2023

  Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek? Dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

 • Gaat u op reis? Vraag op tijd een identiteitskaart of paspoort aan

  22 mei 2023

  Als u naar het buitenland gaat, heeft u een geldig reisdocument nodig. Controleer dus uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Vraag dan een nieuw document aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen.