• Waarschuwing ondernemers: frauduleuze acquisitie gemeentegids

15 augustus 2022

We krijgen meldingen binnen over oplichting. Zogenaamde advertentieverkopers voor de gemeentegids van Putten benaderen bedrijven en verenigingen. Ga hier niet op in!

• Het Nationaal Hitteplan is actief

09 augustus 2022

Lekker weer met tropische temperaturen is voor veel mensen genieten. Maar te veel hitte is niet goed voor de gezondheid en kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in uw omgeving.

• Fietsroute langs de bloemrijke akkerranden in Putten en Nijkerk

08 augustus 2022

Afgelopen voorjaar zijn in Putten en Nijkerk weer stroken langs mais- en graspercelen ingezaaid met een bloemzadenmengsel. Intussen bloeien de stroken volop en gonst het van de insecten. Tijdens de route kan iedereen genieten van het mooie buitengebied.

• Langere wachttijd spoedaanvraag reisdocumenten vanaf woensdag 24 augustus

28 juli 2022

Onze leverancier moet de productie van spoedleveringen voor paspoorten en identiteitskaarten tijdelijk onderbreken in verband met een aanpassing in deze documenten. Dit heeft gevolgen voor het leveren van spoedaanvragen.

• Gemeente Putten komt met nieuwe gebiedsvisie voor Brinkstraat en omgeving

27 juli 2022

Er komt een nieuwe gebiedsvisie voor de Brinkstraat en omgeving. Daartoe heeft het college burgemeester en wethouders besloten. Bedoeling is om een aantal ontwikkelingen in dit gebied in samenhang met elkaar op te pakken.

• Overeenstemming over Puttens coalitieakkoord en kandidaat-wethouders

28 juli 2022

Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA hebben overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van een coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2022-2026 én over de kandidaat-wethouders. Het coalitieakkoord, met als werktitel ‘En nu door!’, wordt de komende periode nader uitgewerkt. De kandidaat-wethouders zijn Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud 't Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA).

• De Duurzame Huizen Route

25 juli 2022

Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit onafhankelijke platform delen huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam bouwen en wonen. Ze vertellen hoe ze hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, een (hybride)warmtepomp en zonnepanelen.

• Speelplek Klaas Frisohof

De gemeente Putten zorgt graag voor een bespeelbare woonomgeving. Dit betekent dat speelplaatsen veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn.

• Reconstructie Waterweg en Zuiderzeestraatweg: update verkeerssituatie

De gemeente Putten vernieuwt de Waterweg en de Zuiderzeestraatweg. In dit bericht leest u over de verkeerssituatie tijdens en na de bouwvak 2022.

• Veel belangstelling voor ondernemersbijeenkomst Henslare

11 juli 2022

Ruim 75 ondernemers uit Putten en directe omgeving lieten zich maandagavond 4 juli in De Aker door de gemeente informeren over de plannen voor het bedrijventerrein Henslare. Zij deelden hun wensen en vragen en spraken met de gemeente over de eerste schetsen van de globale indeling van het toekomstige bedrijventerrein.

• Controleer uzelf en anderen op tekenbeten

12 juli 2022

Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek? Dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

• Natuurbrand, wat kunt u (er tegen) doen?

11 juli 2022

Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden. Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. De kans op een natuurbrand neemt toe bij langere periodes van droog weer. Wat kunt u doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat doet u als u ingesloten dreigt te raken door het vuur? U leest het in dit artikel.

• Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli 2022

05 juli 2022

Denkt u dat u ’s nachts wakker wordt van de rook die vrijkomt bij een brand? Dat is begrijpelijk, want overdag kunt u rook ruiken. Maar ‘s nachts niet! In uw slaap ruikt u namelijk minder goed. Hierdoor wordt u niet wakker van rook. Waar u wél wakker van wordt, is het geluid van een rookmelder. Een rookmelder slaat alarm als er brand is, zodat u op tijd en veilig kunt vluchten.

• Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Putten

16 februari 2022

In de gemeente Putten is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 77.000 kippen op het pluimveebedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gemeente Putten is vanmorgen op de hoogte gesteld van de besmetting. Namens de gemeente heeft locoburgemeester Roelof Koekkoek inmiddels contact gehad met de eigenaar van het bedrijf. “Het behoeft geen nader betoog dat hij zeer aangeslagen is. Daarnaast heeft dit natuurlijk een grote impact op de omliggende bedrijven. Dit raakt velen in Putten”.