Nieuws

 • Hoe zien agrariërs in Putten hun toekomst?

  02 oktober 2023

  Adviesbureau VanWestreenen biedt het college van B&W op 9 oktober het onderzoek ‘Ontwikkelingsperspectieven agrarische bedrijven Putten’ aan. Wethouder Ewoud ’t Jong neemt tijdens een openbare bijeenkomst in de Aker het eindrapport in ontvangst. De resultaten in het rapport zijn niet herleidbaar naar individuele bedrijven. Alle agrariërs in de gemeente Putten hebben een uitnodiging gehad om bij de overhandiging aanwezig te zijn.

 • Fotowedstrijd Putten: doe mee en win

  25 september 2023

  De gemeente Putten is op zoek naar nieuwe, sfeervolle foto’s. Denk aan foto’s van evenementen, recreatie- en sportactiviteiten en kenmerkende plekken. De foto’s willen wij gebruiken voor de gemeentegids, berichten in de krant en op social media. Deelt u uw mooiste foto’s met ons? Dan maakt u kans op mooie prijzen.

 • Kom naar de Ossenmarkt op 11 oktober

  25 september 2023

  De Ossenmarkt is al jaren niet meer weg te denken uit Putten. Dit jaar is het op woensdag 11 oktober 2023 van 08.00 tot 14.00 uur. Komt u ook?

 • Kijk binnen bij een duurzaam huis

  25 september 2023

  Hoe warm voelt het in een geïsoleerde woonkamer? En waar kunt u het beste beginnen als u het huis wilt verduurzamen? Ontdek het bij een duurzaam huis op zaterdag 28 oktober en 4 november 2023. De bewoners laten zien hoe zij hun huis hebben aangepakt en delen hun ervaringen met verschillende maatregelen.

 • Wordt Putten de fietsgemeente van 2024? Geef uw mening

  25 september 2023

  Woont u in een fietsvriendelijke gemeente? Deel uw mening over de fietspaden, het fietsnetwerk en uw fietsbeleving in de vragenlijst Fietsgemeente 2024. Zo brengt de Fietsersbond met uw hulp in kaart waar fietsers het beste af zijn.

 • Inwoners zorgen voor 125 m² groene daken in Bijsteren

  26 september 2023

  Afgelopen weekend hebben inwoners in de wijk Bijsteren 125 m² aan groene daken aangelegd. Jonneke van den Top organiseerde samen met de gemeente deze succesvolle buurtactie.

 • Schoonmaak en onderzoek van het riool

  25 september 2023

  Het riool in een deel van het gebied tussen de Achterstraat, Voorthuizerstraat, Van Geenstraat, Halvinkhuizerweg en Engweg wordt schoongemaakt en onderzocht. Het werk vindt plaats van 3 oktober tot 27 oktober. Dit gebeurt zoveel mogelijk tussen 07.00 en 17.00 uur.

 • Tijdelijke subsidieregeling Vangnet Energiekosten

  25 september 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van Putten stelt subsidie beschikbaar voor ondernemers, sport-, cultuur- en maatschappelijke organisaties en kerkgenootschappen. Zij kunnen, als ze voldoen aan de voorwaarden, gebruik maken van de subsidie als ze te maken hadden met de hoge energierekeningen tussen oktober en december 2022.

 • Nieuwe rotonde Garderenseweg officieel geopend

  22 september 2023

  De gerenoveerde rotonde op de Garderenseweg is op donderdag 21 september officieel geopend door Sander van Nieuwenhuizen (wethouder Mobiliteit). De openingshandeling bestond uit het onthullen van kunstwerken, twee stalen dennenappels, in het midden van de rotonde.

 • Van Geenstraat begin 2024 opgeknapt

  18 september 2023

  De werkzaamheden aan de Van Geenstraat starten begin 2024. Dit is enkele maanden later dan de oorspronkelijke planning. Het ontwerp voor de gedeeltelijke herinrichting van de Van Geenstraat is al enige tijd definitief. Ook de werkzaamheden voor het grote onderhoud zijn bekend. In de aanbestedingsprocedure bleek echter dat de uitvoerende bedrijven kampten met capaciteitsproblemen. Zij gaven aan meer tijd nodig te hebben, waardoor wij de procedure moesten pauzeren. Deze maand is de aanbestedingsprocedure hervat.