Nieuws

RSS icoon
 • Een melding over de straatverlichting? Laat het weten

  19 oktober 2021

  U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijden dat de verlichting aan of uit is. Het onderhoud gebeurt volgens een afgesproken planning. Wij pakken alleen storingen die de (verkeers-) veiligheid en openbare orde in gevaar brengen direct aan.

 • Even voorstellen: Saddy de Koning, voorzitter inclusiepanel

  19 oktober 2021

  De gemeente Putten staat voor een inclusieve samenleving. Iedereen doet mee! Belangrijke rol hierbij is weggelegd voor het Inclusiepanel Putten. Dit panel staat de gemeente gevraagd en ongevraagd bij met adviezen. Het panel bestaat uit enthousiaste en betrokken inwoners van onze gemeenten. De komende maanden stellen de leden van het panel zich voor en vertellen ze over hun ervaringen.

 • Melding openbare ruimte? Ga naar www.putten.nl/melding

  18 oktober 2021

  De zorg voor de openbare ruimte is een taak van de gemeente. Bij openbare ruimte moet u denken aan plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Zoals straten, parken, speelterreinen en voet-/fietspaden.

 • Trouwen in Putten? Kijk op www.putten.nl/trouwen

  18 oktober 2021

  Wilt u trouwen in Putten? Bezoek dan onze vernieuwde website www.putten.nl/trouwen. U vindt hier alle informatie rondom trouwen in Putten. Van het maken van een melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw) tot kennismaken met onze trouwambtenaren.

 • Wethouder Koops bezoekt Stichting in Beweging

  18 oktober 2021

  Bert Koops, wethouder Participatie en sociale zaken, was op donderdag 7 oktober op bezoek bij Stichting in Beweging. Hier vonden beweegactiviteiten voor ouderen plaats in woonzorgcomplex Elim. Dit onder de leiding van initiatiefnemer en beweegdocent Annemieke Carbo. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid deden wethouder Koops en de basisschoolleerlingen van OBS De Korenbloem actief mee.

 • Heeft de politie uw camera al in beeld?

  18 oktober 2021

  Camerabeelden helpen de politie met het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdaden. Heeft u één of meerdere (deurbel)camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Meld het bij de politie. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kunnen werken aan het oplossen van een misdaad.

 • Deel uw ervaring met duurzaam wonen

  18 oktober 2021

  Lijkt het u leuk om andere huiseigenaren uitleg te geven over energiebesparing? Of over de duurzame maatregelen in uw huis? Doe dan mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november. Door eens binnen te kijken in een duurzaam huis, krijgen bezoekers praktische tips en doen zij inspiratie op voor hun eigen huis.

 • Aanmelden Digitaal Opkopers Loket

  18 oktober 2021

  Bent u ondernemer? En koopt u tweedehands spullen in? Dan wilt u erop vertrouwen dat dit geen gestolen spullen zijn. Daarom bent u verplicht een opkopers register bij te houden. En u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Dit kan via het Digitaal Opkopers Loket (DOL).

 • Verklaring omtrent gedrag per 1 oktober digitaal aanvragen

  18 oktober 2021

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Als uw werkgever of de organisatie eHerkenning heeft, kunt u een VOG bij Justis aanvragen. Als uw werkgever geen eHerkenning heeft, kunt u vanaf 1 oktober 2021 zelf online een VOG aanvragen bij de gemeente.

 • Inloopavond herontwikkeling Gervenhof en Boni-locatie verplaatst naar 23 november

  18 oktober 2021

  Vorige week hebben wij de inloopavond over herontwikkeling van de Gervenhof en Boni-locatie aangekondigd. De datum van de inloopavond is verplaatst naar dinsdag 23 november 2021.

 • Digitale informatiebijeenkomst over recreatiezonering 23 november

  18 oktober 2021

  De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en onderdeel van het Europese netwerk van beschermde natuurgebieden: Natura 2000. Het gaat helaas niet goed met deze prachtige Gelderse natuur. Door verdroging, verzuring, vermesting en verstoring gaan bomen dood en verdwijnen planten en dieren. Daarom werken heel veel partijen samen om de Veluwse natuur weer sterk te maken. Er worden herstelprogramma’s gemaakt voor bossen, vennen en venen, heide en stuifzanden en beken.

 • Een tegen eenzaamheid

  18 oktober 2021

  Eenzaamheid is een groeiend maatschappelijk probleem. Het voorkomen en verminderen van eenzaamheid is één van de actiepunten van het college van burgemeester en wethouders van Putten. Eenzaamheid is een gevoel dat niet alleen bij ouderen speelt, maar ook bij jongeren, alleenstaanden en alleenstaande ouders.

 • Veluwe Duurzaam en gemeente Putten adviseren over duurzaamheid

  18 oktober 2021

  Het energieloket Veluwe Duurzaam ondersteunt, namens de gemeente Putten, de inwoners van Putten bij vragen op het gebied van verduurzaming. Vorige week was het de Week van de Duurzaamheid; Veluwe Duurzaam stond samen met de gemeente Putten op de Ossenmarkt met een informatiestand. Veel inwoners kwamen langs voor een gesprek met een energiecoach en medewerkers van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Ook Bert Koops, wethouder project Duurzaamheid, was hierbij aanwezig.

 • Meldpunt Mensenhandel & Jeugdprostitutie

  18 oktober 2021

  Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is het meldpunt voor Mensenhandel & Jeugdprostitutie. Bij het meldpunt kunt u een melding doen over iemand waarover u zich zorgen maakt. Ook kunt u informatie vragen en adviezen krijgen.

 • Inzameling bladafval 2021

  11 oktober 2021

  Vanaf maandag 18 oktober plaatst de gemeente de circa 65 bladkorven op diverse locaties in de gemeente. U kunt uw bladafval hier gratis in kwijt. De bladkorven worden geplaatst omdat u het blad niet uit eigen tuin de weg op mag blazen. Dit kan namelijk tot onveilige situaties leiden.

 • Gemeente Putten opent vernieuwde pleinen met een video

  25 augustus 2021

  Ruim een jaar na de start van de werkzaamheden is de grootschalige reconstructie van het Kerk- en Fontanusplein afgerond. Gelet op de altijd geldende coronavoorschriften heeft de gemeente besloten om de vernieuwde pleinen niet met een bijeenkomst, maar met een video te openen. “In de video wordt letterlijk en figuurlijk ingezoomd op alle aspecten van de vernieuwde pleinen. Van het groen tot aan het nieuwe kunstwerk. Van de waterpartij tot aan de verlichting”, aldus verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek.