Nieuws

 • Noord-Veluwse gemeenten én waterschap blijven samenwerken aan een klimaat-robuuste regio

  24 maart 2023

  Op 23 maart 2023 ondertekenden de Noord-Veluwse gemeenten én Waterschap Vallei en Veluwe de samenwerkingsovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. De ondertekening vond plaats op het klimaatplein voor het gemeentehuis van Oldebroek. In de overeenkomst staat hoe het waterschap en de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten werken aan een klimaat-robuuste regio.

 • Doe mee met het NK Tegelwippen

  22 maart 2023

  Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Tot en met 31 oktober kunt u doorgeven hoeveel tegels u in uw tuin heeft vervangen door groen.

 • Inwoners hebben 1.350 kilo zwerfafval ingezameld

  20 maart 2023

  Zaterdag 18 maart vond de Landelijke Opschoondag 2023 plaats. 419 inwoners van Putten hebben weer massaal meegeholpen om ons dorp een lenteschoonmaak te geven.

 • Jeugdgemeenteraad vergadert op 29 maart

  20 maart 2023

  Op woensdag 29 maart vergadert de jeugdgemeenteraad van Christelijk College Groevenbeek Putten. De vergadering is in de Raadzaal van het gemeentehuis en begint om 18.30 uur. Iedereen is welkom. De vergadering is openbaar.

 • Gemeenten Noord-Veluwe blijven krachten bundelen voor een duurzame regio

  16 maart 2023

  Op 15 maart 2023 stemden de gemeenten op de Noord-Veluwe in met de Regionale Samenwerkingsagenda Noord-Veluwe CO2-reductie I Energietransitie 2023-2024. Het gaat om de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. De samenwerkende gemeenten willen de komende jaren samen concrete projecten realiseren, die structureel bijdragen aan onder meer het verminderen van het energieverbruik in de gebouwde omgeving en de industrie. Hierdoor vermindert de CO2 uitstoot, het gezamenlijke doel van alle gemeenten.

 • Gewijzigde dienstverlening afvalbrengstation

  13 maart 2023

  In de nacht van zaterdag 25 naar zondag 26 maart gaat de zomertijd in. Dit betekent dat de medewerkers van de buitendienst hun werkdag starten om 07.30 uur. Zorgt u dat uw afval op tijd aan de weg staat?

 • Noord-Veluwe tekent woondeal met minister De Jonge om woningtekort aan te pakken

  08 maart 2023

  De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

 • Brief met Puttense verkeersprioriteiten voor staatssecretaris Heijnen en gedeputeerde Drenth

  06 maart 2023

  Een nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg, een veiligere Nijkerkerstraat (N798), een veiligere Voorthuizerstraat (N303) en het verbeteren van het kruispunt Oude Rijksweg-Hoofdlaan. Deze vier Puttense verkeersprioriteiten heeft wethouder Sander van Nieuwenhuizen vandaag kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en aan gedeputeerde Peter Drenth (Provincie Gelderland). Beide zijn vandaag op bezoek in Putten.

 • Meedoen in Putten op maandag 3 april

  27 februari 2023

  Het Servicepunt Vrijwillige Inzet van Putten voor Elkaar organiseert op maandag 3 april het initiatief Meedoen in Putten. Op deze dag maakt u kennis met meer organisaties waar u als vrijwilliger aan de slag kunt.

 • Preventieve afsluiting vijvers De Groene Scheg

  23 februari 2023

  De gemeente Putten heeft vanmorgen preventieve maatregelen tegen vogelgriep getroffen in park De Groene Scheg. Aanleiding is een melding van vanmorgen over loslopend pluimvee in de buurt van de kinderboerderij in het park. Rond 10.00 uur was een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ter plaatse. Conclusie van de inspecteur is dat het pluimvee van de kinderboerderij volgens de regels is opgehokt.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie

  20 februari 2023

  Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit fonds gaat een deel van hun rekeningen betalen deze winter. Ondanks de maatregelen van de overheid, zoals het energieplafond, kampen nog altijd veel mensen met te hoge energierekeningen.

 • Vijf bijeenkomsten in januari 2023 over Meerjarenplan Samenleving

  09 januari 2023

  De Puttense aanpak van maatschappelijke opgaven krijgt steeds meer vorm. De gemeenteraad stelde onlangs de Startnotitie Meerjarenplan Samenleving 2023-2027 vast. Komende maanden werken wij de startnotitie uit tot een definitief Meerjarenplan Samenleving. Daar betrekken wij onze professionele en maatschappelijke partners opnieuw bij.