De tuincoach helpt u graag op weg

Het klimaat verandert en dit heeft ook invloed op onze tuinen. Met drogere zomers en meer water in het najaar en de winter wordt het steeds belangrijker om onze tuinen aan te passen, zodat ze tegen extremere weersomstandigheden kunnen zoals hevige regenval, langdurige droogte en hittegolven. Gelukkig staan vrijwillige tuincoaches uit de regio paraat om hierbij te helpen.

Wie zijn de tuincoaches?

De vrijwillige tuincoaches zijn experts op het gebied van het aanpassen van de tuin aan extremere weersomstandigheden Zij staan klaar om inwoners te adviseren en te ondersteunen bij het aanleggen van de tuin voor de toekomst. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten, het aanleggen van een regenwatervijver of het vergroenen van verharde oppervlakken, onze tuincoaches zijn er om te helpen.

Daarnaast zijn onze tuincoaches op de hoogte van de verschillende subsidies en regelingen die beschikbaar zijn voor het vergroenen van tuinen. Ze kunnen helpen met het aanvragen van subsidies en het vinden van financiële ondersteuning voor tuinprojecten. Zo wordt het vergroenen van de tuin niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee.

Meer informatie

Duurzaamheidsloket Noord Veluwe

www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl