Doe mee met het NK Tegelwippen

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Geef tot en met 31 oktober door hoeveel tegels u heeft vervangen door groen en ontvang subsidie vanuit de gemeente.

Een groene tuin

Een groene tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Insecten, vogels en egels vinden er een plekje. Ook is een groene tuin tijdens hittegolven veel koeler. Het luchten van uw huis wordt daarmee ook makkelijker. En minder hitte in uw huis zorgt voor een betere nachtrust. 

Makkelijk onderhoud

Veel mensen kiezen voor tegels in de tuin met het idee dat het onderhoud minder tijd kost. Maar onkruid verwijderen tussen de tegels kost juist veel werk. Een groene tuin die slim is ingericht, is veel makkelijker te onderhouden. Laat de tuin in de winter ook gewoon met rust. Het bladafval biedt namelijk een schuilplaats voor dieren en is voeding voor de bodem. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt.

Tuinsubsidie

Als u uw tegels en stenen vervangt door groen, kunt u hiervoor subsidie krijgen. Dat gaat bijvoorbeeld om € 4,00 per vierkante meter verwijderde bestrating of € 35,00 per geplante boom. Maar ook voor groene daken en opvang van regenwater kunt u subsidie ontvangen. Meer informatie over de subsidiebedragen, de voorwaarden en het doorgeven van het aantal gewipte tegels vindt u op www.putten.nl/tegelwippen.

Tegeltaxi: laat uw tegels ophalen

Waar u de verwijderde tegels laat? Die haalt de gemeente Putten voor u op met de tegeltaxi. De tegeltaxi is van 4 april tot en met 31 oktober beschikbaar en rijdt iedere eerste donderdag van de maand. Wilt u gebruik maken van deze tegeltaxi? Kijk op www.putten.nl/tegelwippen en reserveer een datum die u schikt voor het laten ophalen van uw tegels. De Puttense tegeltaxi is alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Putten.

Doe mee

Gemeente Putten

jjvdhoek@putten.nl

www.putten.nl/tegelwippen