Loopgroep brengt bevrijdingsvuur naar Putten

Loopgroep De Samenloop uit Putten haalt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Via een bijzondere route legt de groep hun weg naar Putten af. Op zondag 5 mei rond 09.30 uur komt de loopgroep aan bij Landgoed Schovenhorst en wordt het bevrijdingsvuur overhandigd aan wethouder Jim van den Hoorn. Inwoners en bezoekers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wageningen

In de stad waar het einde van de Tweede Wereldoorlog officieel zijn einde kende, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ontstoken. Vertegenwoordigers van gemeenten uit heel Nederland halen in Wageningen het vuur op en brengen het lopend naar hun eigen woonplaats.

Putten

Tijdens de route staat de loopgroep in verschillende plaatsen even stil bij een oorlogsmonument, waar een kaars wordt aangestoken. Verschillende leden van het college van burgemeester en wethouders moedigen de renners aan tijdens de tocht en bij aankomst in Putten.

Sinds 2011

In 2011 werd het vuur voor het eerst naar Putten gebracht. Dit gebeurt sindsdien elk jaar. Een groep van zo’n 20 inwoners neemt deze taak op zich.

Meer informatie:

Loopgroep De Samenloop

www.desamenloopputten.nl