Start bouw startersappartementen Putten

Goed nieuws voor 14 starters op de woningmarkt in Putten. De bouw van 14 appartementen op de hoek van de Van Geenstraat en Roosendaalseweg in Putten is gestart. Op vrijdag 12 april heeft wethouder Bertus Cornelissen van de gemeente Putten samen met de toekomstige bewoners de handeling verricht voor de start van de bouwwerkzaamheden van plan ZuidVeste.

De nieuwe woningen zijn van harte welkom voor Putten. Er waren maar liefst 53 inschrijvingen voor de 14 appartementen. Alle appartementen zijn toegewezen aan eigen inwoners uit Putten of mensen met een binding met Putten. Dat is ook een belangrijk punt waar wethouder Cornelissen bij stil stond in zijn toespraak omdat de gemeente het belangrijk vindt dat inwoners uit Putten ook in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. “Als gemeente Putten hebben wij de ambitie om veel nieuwe woningen te laten bouwen. En dan vooral nieuwe woningen voor inwoners uit Putten en woningen in de betaalde categorie. Dat is bij dit project allebei gelukt”, aldus wethouder Cornelissen.

De wethouder deelde in zijn toespraak nog een aantal leuke feitjes over de toekomstige bewoners. Zo is de gemiddelde leeftijd van de toekomstige bewoners bijna 27 jaar, komen 10 van de 14 bewoners uit de ouderlijke woning en maar liefst 13 van de 14 bewoners wonen momenteel in Putten. Na de toespraak legde wethouder Cornelissen samen met een toekomstige bewoner vakkundig een begane grondvloer op zijn plek als officiële start van de bouw.

De doorlooptijd voor dit plan is voor de ontwikkeling van nieuwe woningen vrij kort te noemen. In 2021 diende NCB Projectrealisatie uit Harderwijk een principeverzoek voor deze locatie in bij de gemeente en in 2023 was het bestemmingsplan gewijzigd. “De meeste plannen waar wij aan werken kennen helaas een veel langere doorlooptijd en voorbereiding”, aldus Rogier van Spengen van NCB. “Door een realistisch plan te maken, rekening te houden met de omgeving en het voorspoedig handelen van de gemeente Putten kunnen we nu binnen 3 jaar starten met de bouw terwijl dit in sommige gevallen wel 5 tot 10 jaar duurt. En daar is iedereen blij mee; wij als ontwikkelaar, de gemeente, en zeker de toekomstige bewoners en misschien ook wel een aantal ouders.”

De verwachting is dat de toekomstige bewoners in het eerste of tweede kwartaal van 2025 de sleutels van hun nieuwe appartement in ontvangst kunnen nemen.